9.12.2015 Hellapoliisin kermanekut ovat ihania makeisia, jotka ovat rakenteeltaan haukattavan pehmoisia.
5 isoa tai 10 pienempää
- 50 g voita
- 2 dl sokeria
- 1 dl ruokosokerisiirappia tai tummaa siirappia
- 2 dl kuohukermaa
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Mittaa ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia usein sekoitellen.
Käytä sokerimittaria seoksen lämpötilan mittaukseen. Kun seos on 127 asteista, se on valmis.
Anna seoksen jäähtyä hetki.
Leikkaa leivinpaperista pienet suorakaiteen malliset osiot ja käännä ne nekun mallisiksi rulliksi.
Laita rullat sokeriastiaan pystyyn tai laita ne metallisiin voitaikinatöttörövuokiin.
Kaada seos vuokiin ja anna jähmettyä.
Voit laittaa vuoat myös jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.
Poista muoteista.
Leivinpaperi irtoaa kermanekun ympäriltä, kun nekku on ollut hetken aikaa huoneenlämmössä.
Vinkki! Kääntele kermanekut mantelirouheessa, kookoshiutaleissa, kuivatuissa marjajauheissa tai vaikkapa lakritsijauheessa.
Tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.