Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Viktorian riisi eli Viktorian kiisseli

6:49Jouluinen jälkiruoka - Viktorian riisi
Julkaistu 30.11.2015 14:51

1.12.2015. Myllyn Parhaan Arja Elina Laine valmisti Huomenta Suomessa klassikkoherkkua, Viktorian riisiä.

6-8 annosta, 1 l:n vuokaan

    Riisipuuro

    • 2 dl vettä
    • 1 dl Myllyn Paras Puuroriisiä
    • 6 dl maitoa
    • ½ tl suolaa

    Vanukkaaseen

    • 3 kpl liivatelehteä
    • ½ dl sitruunasta puristettua mehua
    • ½ dl sokeria
    • 2 tl vaniljasokeria
    • ½ dl kuorittua valkoista mantelirouhetta
    • ½ dl sukaattia
    • 2-2½ dl vaahtoutuvaa kermaa

    Glögikiisseli

    • 2 dl vahvaa glögiä
    • 3 dl vettä
    • 2 rkl perunajauhoja + ½ dl vettä
    • Lisäksi: mantelilastuja

    Valmistusohje

    Kiehauta vesi pinnoitetussa kattilassa. Lisää riisi ja anna kiehua n. 5 min, kunnes neste on lähes imeytynyt riisiin. Lisää maitoa ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna puuron kypsyä 35-40 min. Mausta lopuksi suolalla, anna jäähtyä.

    Liota liivatteet kylmässä vedessä pehmeiksi, puserra vesi pois. Kuumenna sitruunanmehu mikrossa tai kattilassa, sulata liivatteet kiehuvaan mehuun.

    Lisää huoneenlämpöiseen puuroon sokerit, mantelirouhe, sukaatit ja liivateseos. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se lopuksi maustettuun riisipuuroon, puuro ei saa olla kuumaa tässä vaiheessa toisaalta ei myöskään niin kylmää, että liivate on jo kiinteyttänyt puuroa.

    Kaada seos heti irtopohjaiseen hyydyke-/jäädykevuokaan. Vuoraa tarvittaessa vuoka kelmulla, mikäli et pysty painamaan hyytyneitä jälkiruokia muuten vuoasta ulos. Vaihtoehtona voit valmistaa hyytelö isoon lasiseen jälkiruokakulhoon tai annosvuokiin, josta jälkiruoka tarjoillaan ilman kumoamista. Laita seos tekeytymään hyytelöksi jääkaappiin vähintään 2 tunniksi tai yön yli. Kumoa vuokaan tehty hyytelö hyvin varovasti tarjoiluastiaan.

    Kiehauta kiisseliä varten vesi ja vahva glögi. Sekoita perunajauho kylmään vesitilkkaan erikseen ja kaada se nauhana kiehuvaan glögimehuun koko ajan sekoittaen. Ota kiisseli heti kun se sakenee pois liedeltä. Tarjoile kiisseliä ja mantelilastuja Viktorian riisin kanssa.

    VINKKI: Voit käyttää Viktorian kiisseliin myös ohrapuuroa, silloin vanukas on toki tummempi väriltään, mutta täysjyväviljaa ja runsaskuituinen.

    Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

    Lisää aiheesta:

    Riisipuuro-sekahedelmäkiisseli-trifflePääsiäispavlovaSmoothie-leivoksetRommibaba, kuningatarliemi ja rahkajäätelöMehukiisseliä kerman keraViktorian riisi eli Viktorian kiisseli
    HedelmäriisiMakea vanukaskaupallisetTeemasivutPäivän reseptiMakuja ja ElämääJoulu
    Huomenta Suomi
    Pikkujoulut
    Ajankohtaista
    Uusivuosi
    Myllyn Paras
    Välipalat
    Hedelmät ja marjat

    Tuoreimmat aiheesta

    Hedelmäriisi
    • 30.11.201514:51
      Makea vanukas

      Viktorian riisi eli Viktorian kiisseli

    • 18.02.201300:00
      Kananmunaton

      Maltariisiä uudella tavalla

    • 18.02.201300:00
      Välipalat

      Kotitekoinen riisifrutti

    • 18.02.201300:00
      Kananmunaton

      Omenariisi

    • 18.02.201300:00
      Lisäkeruoat

      Sitruunainen riisi à la Malta