Hellapoliisin vuohenjuustopiirakka

11.12.2015 Vuohenjuustopiiras on tyylikäs tarjottava kaikkina vuodenaikoina. Mukavasti mausteinen piiras sopii mainiosti illanistujaistarjottavaksi.

8 annosta

  • 100 g voita tai margariinia
  • ½ tl suolaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl vettä

Täyte

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 aurinkokuivattua tomaattia
  • 5-10 vihreää oliivia
  • 100 g Prosciutto kinkkua
  • 150 g vuohenjuustoa
  • mustapippuria myllystä
  • paahdettu paprika ruokakermaa tai muuta maustettua ruokakermaa
  • 2 munaa

Valmistusohje

Nypi voi tai margariini, suola ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi.

Lisää joukkoon vesi nopeasti sekoittaen, kunnes taikina on tasainen.

Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun piirasvuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.

Esipaista 200 –asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Hienonna valkosipulinkynsi ja ripottele esipaistetun pohjan päälle.

Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit ja vihreät oliivit.

Paloittele kinkku ja vuohenjuusto.

Levitä ainekset piirasvuokaan. Sekoita kerma ja munat keskenään.

Kaada seos muiden ainesten päälle.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, tai kunnes piiras on kypsä.

Tarjoa sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää jälleen suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Kolmen päivän vierailun aikana kokeillaan rohkeasti uusia raaka-aineita, opitaan maistamaan erilaisia makuja ja haastetaan vanhoja tottumuksia. Kyytiä saavat niin pakastepizzat, sokerikoukut kuin ruokahävikkiongelmat ja tilalle tulevat monipuoliset, värikkäät annokset sekä suunnitelmallisuus. Luvassa on iloista yhdessä tekemistä ja tärkeitä oivalluksia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja