Hellapoliisin vuohenjuustopiirakka

11.12.2015 Vuohenjuustopiiras on tyylikäs tarjottava kaikkina vuodenaikoina. Mukavasti mausteinen piiras sopii mainiosti illanistujaistarjottavaksi.

8 annosta

  • 100 g voita tai margariinia
  • ½ tl suolaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl vettä

Täyte

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 aurinkokuivattua tomaattia
  • 5-10 vihreää oliivia
  • 100 g Prosciutto kinkkua
  • 150 g vuohenjuustoa
  • mustapippuria myllystä
  • paahdettu paprika ruokakermaa tai muuta maustettua ruokakermaa
  • 2 munaa

Valmistusohje

Nypi voi tai margariini, suola ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi.

Lisää joukkoon vesi nopeasti sekoittaen, kunnes taikina on tasainen.

Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun piirasvuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.

Esipaista 200 –asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Hienonna valkosipulinkynsi ja ripottele esipaistetun pohjan päälle.

Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit ja vihreät oliivit.

Paloittele kinkku ja vuohenjuusto.

Levitä ainekset piirasvuokaan. Sekoita kerma ja munat keskenään.

Kaada seos muiden ainesten päälle.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, tai kunnes piiras on kypsä.

Tarjoa sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.