Suosittelemme juuri nyt: Nopeat ja helpot Kasvisruoka Hellapoliisi Gluteeniton Keitot Makeat leivonnaiset riista
Makuja
12.6.2019
Kasvis Ruoka
Kuluttaja-lehden testissä vertailtiin suomalaiskauppojen hyllyiltä tuttuja kasvisleikkeleitä. Yksi nousi makutestissä ylitse muiden. kasvisleikkelevertailussa makutestin selväksi voittajaksi nousi meetvurstin makuinen Bon Soya-merkkinen savustettu kasvisleikkele. Siinä on paljon suolaa, mutta muuten se ja lähes kaikki muut vertailun
26.2.2019
Kasvis Ruoanlaitto
Herkullinen munakoisogratiini maistuu joko sellaisenaan tai liharuoan lisukkeena.
19.8.2018
Kasvis Juurekset
Tuoretta punajuurta hyödynnetään huippukokki Harri Syrjäsen mukaan vielä varsin vähäisesti kotikeittöissä. Parhain lisuke siitä syntyy asiantuntijan mukaan suolapedillä.
16.8.2018
Kasvis Vihannekset
Arjen maukkain kasviskeitto syntyy nyt kesäkurpitsasta ja purjosta, vinkkaa huippukokki Harri Syrjänen. Jos ruoasta haluaa ruokaisamman, voi sekaan lisätä mausteisia makkaroita.
6.5.2018
Pavut, inkivääri ja munakoiso kuuluvat niiden kasvisten joukkoo,n joita käytetään nykyisin entistä enemmän. Muiden tuoteiden kohdalla kookos- ja kauramaito ovat selviä nousijoita.
30.3.2018
Kasvis Valkosipuli
Kun makeat bataattisiivut viimeistellään maustetulla voisulalla, saadaan yksi tämän hetken herkullisimmista kasvisruokaresepteistä.
Reseptit
5.6.2020
Kasvis Raparperipiirakka
Raparperipiirakka on klassikko, joka ei esittelyjä kaipaa. Tässä maailman helpoin resepti, jossa voit hyödyntää valmista piirakkapohjaa. Helppo rapaperipiirakka valmistuu näin: Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Painele sulanut taikina pyöreään vuokaan. Kuori raparperit ja pilko ne pieniksi viipaleiksi. Sekoita muut aineet keskenään.
3.6.2020
Kasvis Kaalisalaatti
Coleslaw on klassinen salaatti, jota kannattaa tehdä kerralla reilusti, sillä se säilyy jääkaapissa hyvin muutamia päiviä. Kokeile Kaappaus keittiössä -ohjelmasta tuttua Kari Aihisen coleslaw-reseptiä.
26.2.2020
Kasvis Kaappaus keittiössä
Kaappaus keittiössä -ohjelman kuudennen kauden kolmannessa jaksossa tehtiin helppoja ja herkullisia ruokia, jotka sopivat mainiosti myös välipaloiksi koululaisille. Yksi resepteistä oli Kari Aihisen loihtima legendaarinen pasta all'arrabiata -tomaattipasta. Pasta all'arrabiata valmistuu näin: Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä ja
27.9.2019
Kasvis Uunijuurekset
Uunijuurekset ovat helppo ja klassinen lisuke! Kaappaus keittiössä -ohjelman ensimmäisessä jaksossa valmistettiin uunijuureksia. Katso Kari Aihisen helppo resepti ja vinkit ja laita uunijuurekset paistumaan! Juuresten lisäksi voit heittää pellille pilkottuja kasviksia, kuten paprikaa ja kesäkurpitsaa Uunijuurekset valmistuvat näin: Annoksia:
22.1.2019
Kasvis Hellapoliisi
Avokadopasta on nopea kasvisruoka, jota voit halutessasi täydentää esimerkiksi ilmakuivatulla kinkulla. Käytä halutessasi tuorepastaa, niin saat annoksesta aavistuksen tyylikkäämmän ja nopeammin valmistuvan. Hienonna chilipaprika ja kuoritut valkosipulinkynnet. Laita ne kulhoon ja purista joukkoon limen mehu. Halkaise avokadot, poista siemen
29.9.2017
Kasvis Risotto
Kurpitsasta valmistat aurinkoisen oranssin risoton käden käänteessä! Reseptin loihti Nanna Rintala Makujen aamu -ohjelmassa. Halkaise kurpitsa ja kaavi siemenet sekä siemenkiinnikkeet lusikan avulla pois. Kuori kurpitsa ja kuutioi. Levitä kuutiot uunipellille ja pirskottele päälle öljyä (2 rkl), suolaa ja mustapippuria. Paahda paloja
19.1.2016
19.1.2015. Kokeile ruokakirjailija-bloggaaja Virpi Mikkosen herkullista risottoreseptiä, jossa riisi on korvattu auringonkukansiemenillä. Ohje Virpi Mikkosen kirjasta Kiitos hyvää pikaruokaa (Otava, 2016). Kuori ja silppua sipulit. Pilko sient. Paista sieniä pannulla noin minuutti. Lisää joukkoon sipulit ja öljy ja anna paistua pari minuuttia.
Kasvis Joululaatikot
30.11.2015. Arja kokkaa tällä viikolla MTV:n Huomenta Suomessa joulunaikaan sopivia herkkuja. Tee maukas laatikko ohrasta, punajuuresta ja sinihomejuustosta. Mikäli et pidä sinihomejuuston mausta, kokeile miedompana appelsiinituorejuustoa, joka myös toimii punajuuren kanssa. Tämän ruoan valmistaminen vaatii hieman aikaa, mutta huokeaa ruokaa syntyy reilusti, eikä itse tekeminen sinänsä ole vaativaa. Punajuuren voisi käyttää ruokaan myös raakaraasteena, mutta punajuuren keittäminen ennen raastamista tuo pehmeämmän tuloksen suutuntumaan Samalla ohjeella voi tehdä huokeaa ruokaa kerä- tai lehtikaalista tai muista juureksista.
Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja