Tunisialainen makea lammaspata - Marka hloua

MTV Oy, All rights reserved

Ruoanlaiton hienoimpia puolia on kokea uusia makuelämyksiä. Ruoka on vahva osa kunkin maailmankolkan kulttuuria ja henkii alkuperäistä tunnelmaa. Sitä kautta pääset matkaamaan ympäri maailmaa kotikeittiössä muutamalla eurolla. Kotikokkailu tuo matkailuun myös lisää mielenkiintoa. Kuinka hienoa onkaan maistaa paikan päällä ruokaa, jota on tehnyt aiemmin kotona ja huomata, miten se pitäisi "oikeasti" tehdä! En ole koskaan ollut Afrikassa ellei Kanariaa lasketa. Pohjois-Afrikan ruokakulttuuria olen sen sijaan testannut monta kertaa. Tuorein kokemus oli tunisialaisesta keittiöstä, jonka anteja olen tosin kokeillut aiemminkin.

Tein alkuruoaksi itse kasvattamiani härkäpapuja harissakastikkeen kera. Pääruoaksi oli vuorossa marka hlouaa eli makeaa pataa tunisialaisittain. Hauska makukokemus! Ja helppo.

Jos käytät kuivattuja kikherneitä, laita ne likoamaan jo edellisenä päivänä. Lihana oli sekä karitsan lapaa että etuselkää.

Marka hloua - tunisialainen makea pata

neljälle

500 g lampaan lapaa, pyydä lihakauppiasta leikkaamaan annoskokoisiksi palasiksi

kourallinen kuivattuja luumuja

kourallinen kuivattuja aprikooseja

kourallinen sulttaanirusinoita

100 g kikherneitä

2/3 dl oliiviöljyä

2 tl kurkumaa

1 tl kanelia

1,5 rkl ruskeaa sokeria

o,5 tl neilikkaa

suolaa

pippuria

Laita kikherneet likoamaan edellisenä iltana. Mausta liha suolalla, pippurilla, kurkumalla, kanelilla ja neilikalla. Lorauta päälle oliiviöljyä.  Ruskista liha kauttaaltaan. Lisää kikherneet. Kaada vettä päälle niin, että liha peittyy. Keitä 50 minuuttia. Liota sillä välin kuivattuja hedelmiä vartin verran. Lisää lopussa pataan  hedelmät ja keitä noin 5 minuuttia. Laita tarjolle.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.