Syksyinen burgeri punasipulikompotilla, Stilton-juustolla ja suppilovahveroilla

Tässäpä tummasävyinen burgeri, jossa suolainen, yksi mun lemppareista, Stilton-juusto saa vastaparikseen makeahkoa punasipulikompottia. Homma viimeistellään paistetuilla suppilovahveroilla.

Punasipulikompotti toimii monenlaisen ruoan kanssa. Kokeile vaikka pihvien ja savustetun lohen kera ja tietenkin lämpimien voileipien kruunaajana. Tai jätä tästä reseptistä jäljelle vain Stilton ja nauti sen kumppanina.

PS. Katso tarkemmat burgerivinkit.

Syysburgeri punasipulikompotin, Stiltonin ja suppilovahveroiden kera

briossisämpylöitä (resepti)
burgeripihvejä (nautaa, n. 150 g/kpl, 20 % rasvaa)
Stilton-sinihomejuustoa (tms.)
suppilovahveroita (tai muita sieniä, tarpeen mukaan siivutettuna)
voita
punasipulikompottia (resepti alla)

OHJE: Tee ensin kompotti. Paista sitten sienet. Lisää ne kuumalle pannulle ja paista niistä kosteus pois. Lisää pannulle hiukan voita ja paista sieniä muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kuumenna paistinpannu ja lorauta pohjalle hiukan kasviöljyä. Paista pihviä kolmisen minuuttia ja käännä puolta. Mausta pihvi suolalla ja pippurilla. Laita juustosiivu pihvin päälle ja anna paistua vielä 3-4 haluamaasi kypsyyteen. Jos haluat juusto sulavan kunnolla, laita kääntämisvaiheen jälkeen kansi päälle.
Lämmitä sämpylää hiukan joko pannulla tai leivänpaahtimessa. Laita pihvi sämpylän alaosan päälle. Laita päälle suppilovahveroita ja punasipulikompottia. Iske kiinni.

Punasipulikompotti
3 punasipulia, hienonnettuna
2 rkl kasviöljyä
1 rkl jauhettuja korianterinsiemeniä
5 dl punaviiniä
2,5 dl sokeria
2 laakerinlehteä
1 tl katajanmarjaa, jauhettuna
1 tl raastettua appelsiininkuorta
1 tl tuoretta timjamia
2,5 dl appelsiinimehua
suolaa

OHJE: Lämmitä öljy paistinpannulla tai kattilassa keskilämmöllä. Lisää korianterimurska ja kuullota sitä puoli minuuttia. Lisää loput ainekset. Anna porista hiljalleen noin tunnin verran, kunnes seos on tilavuudeltaan noin 5 dl. Ota liedeltä ja anna jäähtyä. Ota laakerinlehdet pois, maista ja mausta ja kruunaa burgeri kompotilla.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat