Mainos
Mainos

Suosituimmat tekstit 2014 - Yllätysykkönen!

Katsoessani tämän vuoden suosituimpia tekstejä, heräsi ensimmäisenä hämmennys. Yli puolet top tenistä on kirjoitettu aiemmin kuin 2014. Keksin siihen melko nopeaan selityksen: googletetut klassikot. On lukuisia ruokia, joihin palaat vuodesta toiseen, mutta tarpeeksi harvoin, jotta muistaisit reseptin ulkoa.

EDIT: Minua informoitiin todennäköisestä syystä, miksi Pasta Carbonara oli ykkönen. PutouksenAntsku ja tämän lempiruoka. Oli tyhjentänyt kauppojen hyllyjä männä vuonna. Aikamoista. Enpä olisi koskaan kuvitellut, että Putouksen kautta tulee uusi lukijoita. Kiitos vinkistä Joonakselle! :)

Pasta Carbonara on varmaankin viimeisin bloggaamani pasta ja siitä jo yli vuosi. Pastan bloggaaminen tuntui jo kauan aikaa sitten tylsältä. Osaan klassikot ulkoa ja muutoin pasta toimii lähinnä tähteiden loppusijoituspaikkana. En muista, milloin olen varsinaisesti kehitellyt uutta pastareseptiä. Muutenkin pastan rooli on vehnän vähentämisen myötä pienentynyt reilusti meidän keittiössä. Aiemmin söimme sitä kerran pari viikossa, nyt pari kertaa kuukaudessa.

Rakastan silti pastaa. Näennäisestä helppoudesta huolimatta se on haastava ruoka, kun halutaan erinomaisuutta. Suomessa ei ole montaakaan ravintolaa, josta saisi säädyllistä pastaa. Siksi en sitä koskaan tilaakaan. Osaan tehdä itse paljon parempaa. Silti joka kerta Italiassa menen nöyräksi heidän taitojensa edessä. En ole vieläkään uskaltanut käyttää niin paljoa oliiviöljyä tai parmesaania kuin he käyttävät. Ensiluokkaisten raaka-aineiden maut osataan nostaa uskomattoman vahvasti esiin.

Suomalaishenkinen Pasta Carbonara on yhtä hävettävä ruoka kuin spaghetti bolognese. Kermaan hukutettu puolimauton litku. Suomalaisella jauhelihakastikkeella taas ei ole liiemmin tekemistä bolognese-kastikkeen kanssa, mutta ei mennä nyt siihen. Oikeasti jotkut italialaisetkin lorauttavat Carbonaraansa hiukan kermaa, mutta vain hiukan. Aitoja reseptejä on yhtä monta kuin italialaisia isoäitejäkin. Suomalaiset väittelevät resepteistä aivan liian vähän. Bloggaamani resepti on kuitenkin lähinnä niitä kokemuksia, joita itse olen maistellut saapasmaassa. Muistan parit täydelliset versiot, joiden tasolle en ole päässyt kotona. Pasta on taitolaji. Se ei ole ”vain” pasta. Pastaoppiani voit lukaista täältä.  

MITÄ TOP TENISTÄ OPIN? Vuonna 2014 tein aika paljon ruokia, joiden avulla pistin omat kokkaamistaitoni koetukselle. Useimmiten kyse on kuitenkin enemmän viitseliäisyydestä eikä teknisestä taidosta. 2015 keskityn enemmän yksinkertaisempiin ruokiin. Olen blogannut liikaa viikonloppuruokia. Täytyy ottaa pari päivää taaksepäin ja keskittyä arkeen. Helppojen ja nopeiden reseptien bloggaamisen motivaationa toimii parhaiten ihmisten innostaminen arkiseen kokkailuun. Saan muutenkin suurimmat kicksit lukijapalautteista, joissa kiitetään uudesta reseptilöydöstä. Tehdään vuoden 2015 arjesta juhlaa! Kiitos aktiivisuudesta vuoden aikana! Sivumaun Facebook-sivustolla on jo yli 2500 seuraajaa, Instagramissa ja Twitterissä 600. Kaikkialla keskustelu käy vilkkaana. Siksi pidän tätä blogia.

SUOSITUIMMAT POSTAUKSET 2014

1. Pasta Carbonara – se aito resepti (yli 20000 lukijaa + 2013)

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.