Mainos
Mainos

Ravintola-arvostelu: Suomalainen klubi, brunssi, Tampere

Viikonlopun parhaita asioita ovat pitkien unien saattelemat rauhalliset aamut kunnollisen aamupalan ja lukemisen kanssa. Joskus taas on nautinnollista rikkoa nuo rutiinit ja siirtyä valmiiseen pöytään brunssille. Tällä kertaa kutsu kävi Tampereen Suomalaisen klubin shoppailubrunssiksi nimetylle täyskattaukselle. 

Suomalaisen klubin ravintolaa isännöivät ravintola C:stä ja Armas Kuppilasta tutut Ilkka Isotalo ja Christina Suominen yhdessä Teija Vainiolan kanssa. Ravintola näyttää juuri sellaiselta kuin mahtipontinen ja retrohenkinenkin nimi kuulostaa. Vuosikymmenten tyylit näkyvät sisustuksessa ja voi helposti aistia, millaisia herraskaistilaisuuksia tilassa on taannoin pidetty. Nykyisin rafla on auki kaikille ja kotiruokalounas houkutteleekin arkisin paikalle reilusti porukkaa.

Lauantain brunssi oli kerännyt ruokailijoita paljon ja asiakaskunnan moninaisuus pääsi yllättämään. Oli sukujuhlia, parikymppisiä hipstereitä, tyttöjen kokoontumisia ja meidän pöytä täynnä tamperelaisia bloggareita perheineen. 

Ensimmäisenä pistää silmään brunssin yltäkylläinen tarjonta. Käy yhdellä päänkäännöllä selväksi, ettei jokaista artikkelia tule jaksaneeksi maistaa, joten täytyy alkaa tehdä strategisia valintoja.

Kaikki on itsetehtyä ja kliseitä ja ”pakollisia” brunssin osasia jossain määrin välttelevää. Tarjonta vaihtelee viikottain sesonkien ja keittiön ideoiden mukaan. Kalat toimivat niin tequila-graavattuina, piirakkana, purkeissa pikkelöityinä. Kaukana bulkista ja pakasteista - kotitekoisen makuista. 

Suuri paino on heitetty myös kasvispuolen antimiin. Salaatteja sekä marinoituja ja pikkelöityjä kasviksia on melkeinpä neliömetrin verran. Hilloja ja hillokkeita löytyy mitä mielikuvituksellisimmissa muodoissa myslin, keksien, croissanttien ja lähijuustojen höysteeksi. 

Lämmintä puolta oli tarjolla mm. kinkkupiirakan, pinaatti-kasvismunakkaan ja bataattilohkojen muodossa.

Jälkkäripöytä ei jätä sokerihammasta kylmäksi. Itse vedin muulla annilla vatsan sen verran piukeaksi, että maistelin vain pieniä nokareita makeista, mutta ympärillä kuuluvat naisväen huokaukset puhuivat puolestaan. 

Suomalaisen klubin brunssi oli monilta osin yllättävä. Tarjonta oli todella ruhtinaallista, ruoissa ideaa ja tunnelma rennompi kuin kuvittelin. 25 euron hintaan se tarjoaa elämyksiä ja monenlaisia makukokemuksia, joiden parissa viihtyy pitemmänkin aikaa rauhassa viikonloppua käynnistellen. Lisäpinnat flyygelinsoittajasta.

VINKKI!Brunssi myös lankalauantaina 26.3.2016.

Puutarhakatu 13

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja