Ravintola-arvostelu: Tiiliholvi (Tre) feat. Markus Aremo
Mietimme tovin minne mennä nauttimaan vuosipäivän illallista. Varman päälle vai jotain uutta? Kun huomasimme, että Markus Aremo on vierailukeikalla Ravintola Tiiliholvissa, oli valinta lopulta helppo. Tuttu ravintola uusilla mauilla, Michelin-tähdenkin taannoin ansaitseman kokin loihtimana.
Olin saanut lievää paheksuntaa, koska kotona ei odottanut kukkapuskaa. Niinpä käväisin hankkimassa sellaisen salaa hetki ennen ravintolaan menoa. Toimitin puskan tarjoilijalle ja pyysin laittamaan pöydälle maljakkoon meitä odottamaan. Sain anteeksi. Vink vink, pojat!
Keskiviikkona, Aremon kolmantena vierailupäivänä, ravintolassa on vain muutamassa pöydässä ruokailijoita. Sehän passasi mainiosti. Pöytämme kohta oli hivenen liian pimeä. Se on toki kivaa romanttisessa mielessä, mutta haluaisin nähdä ruoan selkeämmin. Kamera taisteli myös valon kanssa ja siksi hivenen epäedustavat annoskuvat. Siitä voi syyttää vain kameraa (ja hiukka kuvaajaa). Porukka oli hajautettu onnistuneesti eri puolille raflaa. Aremon menun esittelyteksti lupasi rehellistä ruokaa, jossa raaka-aineita kunnioitetaan ja ne esiintyvät vahvasti omina itsenään.
Paistettua ankanmaksaa, kastanjaa ja tattikastiketta yllätti monellakin tavalla. Ankanmaksa ei ollutkaan niin makeaa kuin olen tottunut. Se oli hyvä asia. Annos koostui grillatusta leivästä, jonka päälle maksa oli aseteltu sekä pienestä vuoasta, johon höystömäinen seos oli laitettu. En tiedä, mitä kahtiajakamisella oli haettu, mutta se teki yksinkertaisesta ruoasta turhan työlään. Höystö oli erinomaisen herkullista ja ankanmaksan kanssa nautittuna täydellistä bistrohenkistä ruokaa syysiltaan tiilikellarissa. Lumikinkulle ja ankanmaksalle epäkiitollisesti sovitettu Duttenberg Gewürztraminer 2010 oli kuin kukkaketo. Toimi kohtalaisesti kummankin annoksen kanssa, mutta ei mikään napakymppi kummallekaan. Mainio viini joka tapauksessa. Jälkikäteen ajateltuna olisi pitänyt jatkaa kuohuvalla.
Markus Aremo kokkailee Tiiliholvissa 9.10.2012 asti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan