Lihapullat osa 23 - Harissapullat
Lämpimän mausteisia sävyjä henkivät harissapullat vievät ajatukset aurinkoon.
Harissa alkaa tulla suomalaisille tutuksi. Tunisialainen, tulisen mausteinen chilitahna kuuluu olennaisena osana pohjoisafrikkalaiseen ja lähi-itämaiseen keittiöön. Se tuo ruokaan maanläheistä syvyyttä ja tyylikästä tulisuutta ja on monikäyttöisyydessään verraton lisä jääkaapin tahnapurkkivalikoimaan.
Tässä harissa antaa voimaa lihapullille ja vie ajatukset jonnekin kauas lämpimään. Lisukkeeksi sopii melkein mikä vain, mutta suosittelen seuraamaan Lähi-idän tuulia ja höystämään pullat esim. yrttisellä linssi- tai kuskus-salaatilla. Harissapullat ovat myös loistava osa meze-pöytään.
VINKKI! Paista taikinasta ensin koepallo ja säädä harissan määrällä maku mieleiseksi.
HUOM! Tsekkaa myös muut lihapullareseptit!
HARISSAPULLAT
3-4 hlölle
400 g naudan jauhelihaa (tai karitsan)
1 kananmuna
2-3 rkl harissa-tahnaa
1 puska lehtipersiljaa, hienonnettuna
0,5 dl ranskankermaa
0,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja, hienonnettuna
suolaa
kasviöljyä paistamiseen
Sekoita taikinan ainekset keskenään (aluksi n. 1 tl suolaa). Pyöräytä yksi koepulla ja paista se pannulla öljyssä kypsäksi (saa jäädä hitusen punertavaksi keskeltä). Säädä taikinan maku mieleiseksi. Pyöritä taikinasta lihapullia ja paista ne kypsiksi pannulla. Tarjoile mieluisan lisukkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan