Kuinka toteutin 2013 ruokalupaukseni?

MTV Oy, All rights reserved

Vuosi sitten tuli luvattua melkoisen paljon ruoan osalta. Olen aiemmin pidättäytynyt lupauksista ja kutsunut niitä pyrkimyksiksi. Lupaus on niin ahdistava sana, koska en halua pettää sitä. Ehkä se kuitenkin samalla velvoittaa pyrkimystä enemmän. Kävin läpi tekemiäni lupauksia ennen uusien antamista ja tunnustan, miten niihin vastasin. Paljon tuli tehtyä ja opittua, paljon jäi toteuttamatta. Ne jatkavat kummittelua takaraivossa ja toivottavasti todentuvat ensi vuonna.

RUOKALUPAUSTEN TOTEUTUMINEN 2013

Kasvatan mökillä enemmän juureksia.

Jep, kasvatin. Ensi kesänä vieläkin enemmän.

Syön enemmän papuja ja linssejä.

No ehkä hiukan aiempaa enemmän. Ensi vuonna lisää.

Syön vähemmän lihaa.

Eipä tainnut toteutua. Samassa määrin.

Juon vähemmän viiniä, mutta parempaa.

Samalla mitalla, mutta parempia hiukan enemmän.

Teen enemmän ranskalaista ruokaa.

Kokkasin ehkä hiukan enemmän.

Teen enemmän espanjalaista ruokaa.

Hiukan enemmän tuli tehtyä.

Teen enemmän sushia.

Jep, sitä tuli tehtyä muutamaan otteeseen vuoden aikana. (kuva alhaalla)

Teen enemmän jäätelöä.

Hiukan enemmän, mutta lisääkin pakkaseen sopisi.

Kokkaan ekaa kertaa hummeria.

En kokannut.

Kokkaan bouillabaissea.

En kokannut. Tarkoituksena alkuvuodesta.

Kokkaan tillilihaa.

Kokkasin ja tuli erinomaista (resepti)

Kokkaan vimpanpäälle hernekeittoa.

Kokkasin ja hyvää tuli (resepti)

Kokkaan elämäni ekan nakkikastikkeen. En tiedä miksi.

Kokkasin ja oli elämäni parasta (resepti)

Hyödynnän enemmän pakastinta.

Jep, olen kohtuullisen tyytyväinen pakastimen käyttöön.

Syön Michelin-tähtipaikassa.

Jep, söin ravintola Olossa (arvostelu).

Syön vähemmän tehotuotettua lihaa.

Siinä ja siinä. Tässä olisi vielä paljon parannettavaa (ajatuksia aiheesta)

Pidän ainakin kaksi kasvispainotteista kuukautta eli lihaa kerran viikossa (ei koske kalaa ja äyriäisiä).

Jouduin oikein miettimään, mutta kai niitä pari tuli.

Teen enemmän pastaa taikinasta.

En tehnyt, mutta ehkä ensi vuonna. Sain pukilta lahjaksi raviolimuotinkin.

Teen enemmän piirakoita.

Aika lailla saman verran kuin aiemmin. (Espanjalainen juhlapiirakka)

Teen enemmän kohokkaita.

Pari tuli tehtyä ja ihastun niihin joka kerta (perunakohokas, juustokohokas).

Teen itse makkaraa.

Kerran kuorettomana. Makkarakoneen hankkimisesta on tullut ikuisuusprojekti.

Teen itse karkkeja. Kunnon karkkeja.

Joulun alla tein ja teen jatkossakin. Nyt ymmärrän perusteet: sulatetaan ja maustetaan sokeria. (kuva alla)

Teen pateeta.

Tein ja onnistuin loistavasti (resepti).

Syvennyn enemmän kahviin.

En syventynyt kyllä yhtään. Iso aihepiiri.

Jätän vähemmän hävikkiä.

Vähemmän kyllä, mutta parantamisen varaa on vielä paljon.

Pidän gluteenittoman 2-viikkoisen.

Pidin gluteenittoman 3-viikkoisen ja suosittelen muillekin (kokemuksia).

Leivon enemmän ja monipuolisempaa leipää.

Jep, näin tein, mutta enemmänkin ehtisi (reseptejä)

Ostan porsaan pään ja kokkaan siitä, mitä pystyn.

Tämä unohtui kokonaan. Pidän mielessä.

Ostan ja kokkaan härän häntää.

Ostin ja kokkasin sitä espanjalaisittain. (kuva alla)

Teen elämäni parhaan itse kokkaamani aterian.

Tein sellaisen tätini kuuskymppisille (kokonaisuus vaimon blogissa).

Pienennän vatsaa. (Painoni on ok, mutta voisi olla paremmin jakautunut.)

En vielä ehtinyt, mutta liityin kuntosaliin loppuvuodesta, joten projektin sain alkuun. Paino pysynyt vuoden ajan samana.

Etenen kalansiedätysprojektissani seuraavalle tasolle, mikä se sitten onkaan.

Söin enemmän kalaa ja lohi alkoi maistua paremmalta (Jopa Iltalehti kiinnostui, kuva alla ja projektista lisää).

Opettelen käsittelemään kunnolla kalaa ja ostamaan sitä kokonaisena.

Enpä opetellut. Kerran ostin kokonaisen kuhan ja grillasin siitä herkkua. (kuva alhaalla)

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!