Kalaa parsalla, majoneesilla, ginillä ja sitruunalla
Tässä moniulotteisen tyylikäs kala-annos, jossa on mukana muutama elementti tavallista enemmän, mutta osaset ovat helppo tehdä ja ne voi valmistella vaikka edellisenä päivänä. Sitten vain kala nopsaan paistoon ja komponentit lautaselle. Tein alkuperäistä reseptiä helpommaksi.
Seuraa uusia ruokaseikkailujani Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.
Kalaa parsalla, majoneesilla, ginillä ja sitruunalla
Kala:
4 filepalaa valkoista kalaa, esim. kuha, turska, ahven, hauki
suolaa
mustapippuria
voita paistamiseenMajoneesi:
1 kananmunankeltuainen
1 kananmuna
pikku loraus valkoviinietikkaa
1/2 dl rypsiöljyä (tai tarpeen mukaan enemmän)
suolaaHernepyree:
200 g pakasteherneitä
1/3 dl oliiviöljyä
suolaaSalsa verde:
4 oliivia
1 tl kapriksia
3-4 sardellifileetä
1 rkl oliiviöljyäParsasalaatti:
12 parsaa
kourallinen baby-salaattiaSalaatinkastike:
1/4 dl sitruunamehua
1/4 dl giniä
3/4 dl oliiviöljyä
Kala:
Tee ensin alla olevat esivalmistelut. Paista kala kypsäksi ja mausta. Asettele annoksen osaset lautaselle.
Majoneesi:
Vispaa keskenään keltuainen, kananmuna ja valkoviinietikka. Kaada rypsiöljyä hitaasti ohuena norona sekaan koko ajan vispaten esim. sauvasekoittimella. Varo, ettei juoksetu. Maista ja mausta suolalla.
Hernepyree:
Sekoita ainekset ja surauta sileäksi. Mausta suolalla.
Salsa verde:
Hienonna ainekset hyvin hienoksi ja sekoita keskenään.
Parsasalaatti:
Kiehauta parsoja 2 min ja jäähdytä jääkylmän veden alla. Katko parsojen nuput ja veistele varsista kuorimaveitsellä ohuita soiroja. Sekoita pienien salaatinlehtien joukkoon.
Salaatinkastike:
Sekoita ainesosat keskenään kunnolla. Ripottele kastiketta salaatin päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan