Italohodari eli Hot Dog al Ragù alla Bolognese

ragu-hotdog-sivumaku
MTV

Täyteläinen hot dog täynnä pitkään hautuneen bolognese-soosin syvän hienostuneita makuja. Italialainen comfort kohtaa jenkki-street foodin. The best of two worlds. Tuli mieleen lihallinen Lobster Roll

Kehotan tekemään ragùa eli italialaista lihasoosia aina tuhdin annoksen, jotta tuntien haudutuksesta saadaan isompi hyöty. Soosia oli purkki pakkasessa ja muutto mökille edessä, joten pakkasta täytyi saada tyhjennettyä. Kun jääkaapista löytyi vielä paketti pitkiä makkaroita, oli suunnitelma valmis. Kaupasta hodarisämpylät ja monopolista Pirkka Baroloa.

Hot dogin väliin lempimakkaraasi (mieluiten pitkulaista). Tuloksena näpsäkän nopea hodari, joka tulvii syviä italialaisia makuja rennolla katuruokaotteella nautittuna. Päälle pieni loraus mahdollisimman hyvää oliiviöljyä, raastettua parmesaania ja revittyä basilikaa.

PS. Tsekkaa myös muut hot dog -reseptit!

PPS. Jos hauduttelet tätä varten isomman satsin ragùa, kantsii loput vetää pastan kera. Tässä täydellinen resepti siihen. 

Italohodari eli Hot Dog al Ragù alla Bolognese

Ainekset:

pitkiä, laadukkaita makkaroita tai nakkeja
bolognese-kastiketta (resepti alla)
parmesaania, raastettuna
basilikaa, revittynä
laadukasta oliiviöljyä, viimeistelyyn
hot dog -sämpylöitä

Paista, grillaa tai paahda nakit ja sämpylänpuolikkaat. Laita sämpylän sisään nakki, levitä päälle lihasoosia, ripottele pinnalle parmesaania ja basilikaa. Purista ihan vähän ja haukkaa.

Ragù alla Bolognese

(8-10 hlölle pastaa varten)


400 g rasvaista naudan jauhelihaa
400 g sika-nautajauhelihaa
1-2 porkkanaa koosta riippuen
3 varsisellerin vartta
2 sipulia
100 g voita
3 rkl tomaattipyreetä
2,5 dl punaviiniä
2,5 dl maitoa
parmesaania raastettuna
hyvää oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Ruskista jauheliha ensin parissa erässä ja laita sivuun odottamaan. Sulata voi isolla pannulla tai kattilassa. Lisää kasvikset ja kuullota niitä muutama minuutti. Lisää tomaattipyree ja anna sen kypsyä pari minuuttia. Lisää mukaan liha ja sekoita hyvin. Kaada mukaan punaviini, kiehauta ja anna kiehua minuutti pari ja laske lämpöä. Peitä kannella ja anna hautua 3 h välillä hämmentäen.

Kaada mukaan maito ja anna hautua vielä 45 min. Maista ja mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat