Grillattu parsa

MTV Oy, All rights reserved

Tämä ohje voi tuntua turhan simppeliltä kirjoitettavaksi, mutta se on ennemminkin muistutus siitä, ettei parsaa tarvitse aina keittää. Se on huikaisevan hyvää myös grillattuna. Alkupalana tai herkullisena grilliaterian osana. Voit yhdistää siihen myös kastikkeita kuten klassisen béarnaisen tai hollandaisen. On hämmentävää, miten hyvää näin yksinkertaisesti saakaan aikaan.

Parsaa grillattuna

parsaa

hyvälaatuista oliiviöljyä

suolaa

(sitruunamehua)

Katkaise parsojen juuresta puinen osa veitsellä poikki. Mikäli parsat ovat paksuja, kuori alaosan kuorta. Lorauta oliiviöljyä parsojen päälle ja pyöräytä niitä niin, että ne ovat kauttaaltaan pinnoitettu öljyllä. Ripottele pinnalle suolaa.

Laita parsat kuumaan grilliin ja kääntele niitä hiukan minuutin välein, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Kun parsoissa on tummia parila raitoja ympäriinsä, nosta ne grilliltä. Voit puristaa päälle sitruunamehua.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.