Grillattu parsa
Tämä ohje voi tuntua turhan simppeliltä kirjoitettavaksi, mutta se on ennemminkin muistutus siitä, ettei parsaa tarvitse aina keittää. Se on huikaisevan hyvää myös grillattuna. Alkupalana tai herkullisena grilliaterian osana. Voit yhdistää siihen myös kastikkeita kuten klassisen béarnaisen tai hollandaisen. On hämmentävää, miten hyvää näin yksinkertaisesti saakaan aikaan.
Parsaa grillattuna
parsaa
hyvälaatuista oliiviöljyä
suolaa
(sitruunamehua)
Katkaise parsojen juuresta puinen osa veitsellä poikki. Mikäli parsat ovat paksuja, kuori alaosan kuorta. Lorauta oliiviöljyä parsojen päälle ja pyöräytä niitä niin, että ne ovat kauttaaltaan pinnoitettu öljyllä. Ripottele pinnalle suolaa.
Laita parsat kuumaan grilliin ja kääntele niitä hiukan minuutin välein, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Kun parsoissa on tummia parila raitoja ympäriinsä, nosta ne grilliltä. Voit puristaa päälle sitruunamehua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan