Mainos
Mainos

Broileri on suomalaisen kotikeittiön kulmakiviä. Se on ennen kaikkea helppo, monikäyttöinen ja myös edullinen raaka-aine. Suomalaiset syövät broilerinlihaa yli 18 kg vuodessa. Se tekee 350 g viikossa eli keskimäärin 50 g päivässä jokaista suomalaista kohti. Aivan tolkuton määrä.

Broileri on minulle arjen ruoanlaiton eettinen haaste. Sitä tekee usein mieli, erityisesti maanantaisin. Haluan suosia eettisempää tuotantoa, mutta sitä ei ole usein tarjolla. En ole sen kanssa ehdoton, mutta joka kerta nostaessani kylmähyllystä tehotuotetun broileripaketin, vit… harmittaa niin penteleesti. Sekä kaupan tarjonta, lihatalojen välinpitämättömyys sekä oman itsekurin puute. Joskus tulee moraalinen dilemma vastaan, kun pitäisi päättää, ostanko neljä luomurintaa 29 eurolla vai neljä tehotuotettua 6 eurolla. Tuskailin aihetta taannoin enemmän täällä. Mutta mennään nyt eteenpäin. Pääasia, että jokainen ymmärtää ostoksia tehdessään, millaista tuotantotapaa kassalla tukee.

Keräsin yhteen blogin kaikki broilerireseptit. Niitä oli kertynytkin melkoisesti, 25 kpl. Niiden erilaisuus kuvastaa hyvin kaikkea, mihin lintu taipuu ja miten tykkään sitä syödä.


HAUDUTELTU (alle 1 h)

PAAHDETTU (alle 1 h)

FRITEERATTU


GRILLATTU

MUUTKäytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja