Vaniljajäätelöä ja mantelipikkuleipiä
Vanhanajan mantelipikkuleivät valmistettiin jauhetusta mantelista. Tämä on pikaversio mantelimassalla – vähintään yhtä hyvää!
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
30 kpl
- 400 g mantelimassaa
- 1 munanvalkuainen
- 1-2 tippaa punaista elintarvikeväriä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Raasta mantelimassa ja vatkaa valkuainen. Sekoita massa ja valkuaisvaahto sekä elintarvikeväri. Pyöritä massasta kaksi rullaa ja paloittele ne 15 palaksi, laita ne leivinpaperille pellille.
2. Paista pikkuleipiä uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Tarjoile vaniljajäätelön kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti