Hedelmäiset mantelikakut
Mantelimassa on pelastus hädässä. Pidä sitä mielellään varalla pakastimessa, voit raastaa sitä heti. Purkkihedelmien kanssa loihdit nopeasti hyvän jälkiruokakakun.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Kaksi pitkulaista kakkua
- 250 g mantelimassaa
- 1 muna
Täyte
- 1 iso purkki hedelmäsalaattia
- 1 iso purkki persikoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Raasta mantelimassa karkeasti ja sekoita munan kanssa tasaiseksi taikinaksi. Levitä kaksi pitkulaista pohjaa leivinparille uunipellille.
2. Paista uunin alatasolla, kunnes pohjat ovat kauniin värisiä, 10-15 minuuttia. Ole tarkkana, ettei mantelimassa pala reunoilta.
3. Irrota pohjat varovasti ja jäähdytä. Nosta pohjat vadille ja koristele valutetuilla hedelmillä. Tarjoile mieluusti jäätelön tai kermavaahdon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje