Kransekager (mantelimassapikkuleivät)
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5674790/landscape16_9/515/290/243c3426a36f2830a57ba91aad4d8896/Yx/897445-2943.jpg)
Nämä ovat helposti leivottavia, pieniä juhlapikkuleipiä, jotka valmistat valmiista mantelimassasta.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
n. 15 kpl
- 250 g mantelimassaa
- 1 munanvalkuainen
Kuorrutus
- 2 dl tomusokeria
- 1 munanvalkuainen
Valmistusohje
1. Raasta mantelimassa. Sekoita mantelimassa ja munanvalkuainen kattilassa. Kuumenna miedolla lämmöllä ja sekoita kunnes massa sakenee. Anna jäähtyä.
2. Kuumenna uuni 175-200 asteeseen. Laita taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja pyörittele sormenpaksuisia pitkoja. Leikkaa niistä 5 cm pituisia pikkuleipiä ja laita ne leivinpaperille pellille. Nypi ne kolmikulmaisiksi.
3. Paista n. 10 minuuttia uunin keskitasolla. Sekoita tomusokeri ja valkuainen paksuksi tahnaksi ja pursota koristelu.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka