Kransekager (mantelimassapikkuleivät)

Nämä ovat helposti leivottavia, pieniä juhlapikkuleipiä, jotka valmistat valmiista mantelimassasta.

n. 15 kpl

  • 250 g mantelimassaa
  • 1 munanvalkuainen

Kuorrutus

  • 2 dl tomusokeria
  • 1 munanvalkuainen

Valmistusohje

1. Raasta mantelimassa. Sekoita mantelimassa ja munanvalkuainen kattilassa. Kuumenna miedolla lämmöllä ja sekoita kunnes massa sakenee. Anna jäähtyä.

2. Kuumenna uuni 175-200 asteeseen. Laita taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja pyörittele sormenpaksuisia pitkoja. Leikkaa niistä 5 cm pituisia pikkuleipiä ja laita ne leivinpaperille pellille. Nypi ne kolmikulmaisiksi.

3. Paista n. 10 minuuttia uunin keskitasolla. Sekoita tomusokeri ja valkuainen paksuksi tahnaksi ja pursota koristelu.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!