Nämä ovat helposti leivottavia, pieniä juhlapikkuleipiä, jotka valmistat valmiista mantelimassasta.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
n. 15 kpl
- 250 g mantelimassaa
- 1 munanvalkuainen
Kuorrutus
- 2 dl tomusokeria
- 1 munanvalkuainen
Valmistusohje
1. Raasta mantelimassa. Sekoita mantelimassa ja munanvalkuainen kattilassa. Kuumenna miedolla lämmöllä ja sekoita kunnes massa sakenee. Anna jäähtyä.
2. Kuumenna uuni 175-200 asteeseen. Laita taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja pyörittele sormenpaksuisia pitkoja. Leikkaa niistä 5 cm pituisia pikkuleipiä ja laita ne leivinpaperille pellille. Nypi ne kolmikulmaisiksi.
3. Paista n. 10 minuuttia uunin keskitasolla. Sekoita tomusokeri ja valkuainen paksuksi tahnaksi ja pursota koristelu.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.