Kransekager (mantelimassapikkuleivät)

Nämä ovat helposti leivottavia, pieniä juhlapikkuleipiä, jotka valmistat valmiista mantelimassasta.

n. 15 kpl

  • 250 g mantelimassaa
  • 1 munanvalkuainen

Kuorrutus

  • 2 dl tomusokeria
  • 1 munanvalkuainen

Valmistusohje

1. Raasta mantelimassa. Sekoita mantelimassa ja munanvalkuainen kattilassa. Kuumenna miedolla lämmöllä ja sekoita kunnes massa sakenee. Anna jäähtyä.

2. Kuumenna uuni 175-200 asteeseen. Laita taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja pyörittele sormenpaksuisia pitkoja. Leikkaa niistä 5 cm pituisia pikkuleipiä ja laita ne leivinpaperille pellille. Nypi ne kolmikulmaisiksi.

3. Paista n. 10 minuuttia uunin keskitasolla. Sekoita tomusokeri ja valkuainen paksuksi tahnaksi ja pursota koristelu.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.