Mantelipikkuleipiä vadelmalla

Nämä ovat herkullisia ja helposti leivottavia pikkuleipiä, jotka maistuvat parhaalta vastapaistettuina.

n. 20 kpl

  • 200 g manteleita
  • 5 karvasmantelia
  • 3 dl kidesokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 3 munanvalkuaista
  • 1 dl vadelmahilloa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kalttaa ja kuori mantelit, jauha ne myllyssä tai tehosekoittimessa. Sekoita mantelit, sokeri ja perunajauhot. Vatkaa valkuaiset ja lisää taikinaan.

2. Laita taikinanokareita ruokalusikalla leivinpaperille pellille, älä litistä.

3. Laita nokareiden päälle nokare hilloa, paista uunin keskitasolla n. 5 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä leivinpaperilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.