Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uunissa paistettu joulukinkku

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Yhteen kinkkuun

  • 3-7 kg:n suolattu kinkku
  • vettä tai lihalientä

Valmistusohje

1. Ellei kinkkua ole liotettu, sen pitää liota kylmässä vedessä yön yli. Kuumenna uuni 120 asteeseen. Huuhtele kinkku kunnolla kylmällä vedellä. Aseta kinkku ritilälle uunipellin päälle.

2. Paina lihalämpömittari kinkun paksuimpaan kohtaan. Laita uunipannu ja kinkku ritilällään uunin alatasolle. Kaada pannuun vähän vettä tai lihalientä.

3. Paista kinkkua, kunnes sisälämpö on 75 astetta. Joudut ehkä lisäämään vettä tai lientä pannulle, ettei se kuivu. Ota kypsä kinkku uunista ja anna sen hieman jäähtyä. Irrota veitsellä kinkun kamara. Kuivaa kinkun rasvapinta tarkoin ennen kuin kuorrutat sen.

Siivilöi paistoliemi ja käytä se liemenä "dopp i grytan" -ateriassa, joka on ruotsalainen rituaali. Perhe kokoontuu kastamaan leipäpaloja kuumaan, rasvaiseen ja suolaiseen kinkunliemeen. Myös joulumakkarat voi keittää kinkunliemessä.

Tavallisin virhe on ylipaistaa joulukinkkua, niin että siitä tulee kuivaa. Se on paistettava niin alhaisessa lämmössä kuin suinkin ja paistaminen on lopetettava, kun kinkun sisälämpö on 75 astetta. Ole tarkkaavainen viimeisen tunnin aikana. Paistamiseen lasketaan yleensä 1 tunti kiloa kohti, mutta kinkun paksuus vaikuttaa suuresti kypsymisaikaan.

Lisää aiheesta:

Kinkkua viinissäWernerin keitetty joulukinkkuTalon oma keitetty joulukinkkuRapea joulukinkkuVanhanajan kotonasuolattu joulukinkkuJoulukinkku kuorrutteella
JoulukinkkuKananmunatonLaktoositonJouluPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Joulukinkku
  • 25.12.202207:15
    Munakas

    Harri Syrjäsen kinkku-juustomunakas

  • 20.12.202214:57
    Joulu

    Kinkun kuorrutus: Pankojauhoilla kuorrutettu kinkku

  • 16.12.202210:16
    Joulu

    Kasvissyöjän "joulukinkku" – Danin mukakinkku mukulaselleristä

  • 15.12.202214:11
    Joulu

    Joulukinkku padassa eli patajoulukinkku

  • 07.12.202214:08
    Joulu

    Kari Aihisen Jambon à la crème joulukinkusta