Rapea joulukinkku

Haluatko, että joulukinkulla on rapea kamara? Tällä reseptillä paistat täydellisen kamaran. Neilikoista tule ihanaa joulun tuoksua keittiöön.

1 kinkkuun

  • n. 3 kg joulukinkku kamaralla
  • 1 pss kokonaisia mausteneilikoita

Valmistusohje

1. Leikkaa kamaraan ruudukko. Täytä uunipannu 1/3 vedellä ja laita kinkku pannuun kamara alaspäin. Laita pannu uunin keskitasolle 10 minuutiksi 250 asteeseen.

2. Kaada vesi pois ja kuivaa kinkku. Alenna uunin lämpötila 175 asteeseen. Pistä jokaiseen kamararistiin neilikka.

3. Laita kinkku kamarapuoli ylöspäin ritilälle uunipannun päälle ja pistä paksuimpaan kohtaan paistilämpömittari. Kaada hieman kuumaa vettä pannun pohjalle. Laita pannu uunin pohjalle ja kinkku sen päälle.

4. Kinkku on valmis, kun lämpömittari näyttää 70-75 astetta, jos kamara tummuu liikaa paistamisen aikana, peitä se foliolla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!