Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Joulukinkku kuorrutteella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kahdeksalle

  • 1 suolattu kinkku, 3 kg
  • vettä
  • 10 kokonaista maustepippuria
  • 1 laakerinlehti

Kuorrutus

  • 1 muna
  • 4 rkl sinappia
  • 2 tl sokeria
  • 4 rkl korppujauhetta

Valmistusohje

1. Laita kinkku kattilaan ja kaada päälle vettä niin, että kinkku peittyy. Lisää laakerinlehti ja pippurit.

2. Keitä kinkkua hiljalleen, kunnes sen sisälämpötila on 72 astetta. Tavallisesti lasketaan keittoaikaa 50 minuuttia kiloa kohti. Nosta kinkku liemestä ja anna hieman jäähtyä.

3. Kuorrutus: Leikkaa pois kamara, mutta jätä hieman rasvaa kinkun pinnalle. Kuivaa rasvapinta kunnolla pyyhkeellä tai talouspaperilla, silloin kuorrutus tarttuu paremmin. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Sekoita yhteen muna, sinappi ja sokeri ja levitä seos tasaisesti kinkun ylle.

Siivilöi pinnalle korppujauhoa ja taputtele sitä kiinni sinappiseokseen. Kuorruta uunissa 10 minuuttia, tai kunnes kuorrutus on kauniinvärinen.

Jos haluat valmistaa joulukinkkusi naapurin tapaan, keitä se, kuten Ruotsissa tehdään. Tässä ohje valmiiksi suolatulle kinkulle. Tämä annos on yhdelle aterialle, siitä ei jää napsittavaksi joulunpyhien öisille jääkaappikäynneille.

Lisää aiheesta:

Wernerin keitetty joulukinkkuVihannesten kanssa keitetty joulukinkkuKotona suolattu keittokinkkuTalon oma keitetty joulukinkkuKeitetty joulukinkkuTuoresuolattu joulukinkku sinappikuorrutuksella
JoulukinkkuJouluPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Joulukinkku
  • 25.12.202207:15
    Munakas

    Harri Syrjäsen kinkku-juustomunakas

  • 20.12.202214:57
    Joulu

    Kinkun kuorrutus: Pankojauhoilla kuorrutettu kinkku

  • 16.12.202210:16
    Joulu

    Kasvissyöjän "joulukinkku" – Danin mukakinkku mukulaselleristä

  • 15.12.202214:11
    Joulu

    Joulukinkku padassa eli patajoulukinkku

  • 07.12.202214:08
    Joulu

    Kari Aihisen Jambon à la crème joulukinkusta