Joulukinkku kuorrutteella

Jos haluat valmistaa joulukinkkusi naapurin tapaan, keitä se, kuten Ruotsissa tehdään. Tässä ohje valmiiksi suolatulle kinkulle. Tämä annos on yhdelle aterialle, siitä ei jää napsittavaksi joulunpyhien öisille jääkaappikäynneille.

Kahdeksalle

  • 1 suolattu kinkku, 3 kg
  • vettä
  • 10 kokonaista maustepippuria
  • 1 laakerinlehti

Kuorrutus

  • 1 muna
  • 4 rkl sinappia
  • 2 tl sokeria
  • 4 rkl korppujauhetta

Valmistusohje

1. Laita kinkku kattilaan ja kaada päälle vettä niin, että kinkku peittyy. Lisää laakerinlehti ja pippurit.

2. Keitä kinkkua hiljalleen, kunnes sen sisälämpötila on 72 astetta. Tavallisesti lasketaan keittoaikaa 50 minuuttia kiloa kohti. Nosta kinkku liemestä ja anna hieman jäähtyä.

3. Kuorrutus: Leikkaa pois kamara, mutta jätä hieman rasvaa kinkun pinnalle. Kuivaa rasvapinta kunnolla pyyhkeellä tai talouspaperilla, silloin kuorrutus tarttuu paremmin. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Sekoita yhteen muna, sinappi ja sokeri ja levitä seos tasaisesti kinkun ylle.

Siivilöi pinnalle korppujauhoa ja taputtele sitä kiinni sinappiseokseen. Kuorruta uunissa 10 minuuttia, tai kunnes kuorrutus on kauniinvärinen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.