Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uuniomeletti simpukkamuhennoksen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Uunimunakkaat olivat takavuosina suosittuja, ja nyt ne olisi aika herättää henkiin. Voit vaihdella muhennokseen esimerkiksi katkarapuja ja parsaa.

Neljälle

  • 3 dl maitoa
  • 3 munaa
  • 2 tl vehnäjauhoa
  • suolaa ja mustapippuria

Muhennos

  • 1 purkki simpukoita vedessä
  • 2 rkl voita
  • 4 rkl vehnäjauhoa
  • 4 dl simpukkalientä + kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 3 rkl tillisilppua
  • ½ dl persiljasilppua
  • voita vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kiehauta maito ja anna jäähtyä. Sekoita jauho pieneen maitotilkkaan ja vatkaa seos maitoon munien kanssa, mausta. Kaada seos hyvin voideltuun uunivuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

2. Kuullota jauhoja voissa kasarissa, kaada joukkoon simpukkalientä ja kerma, keitä 5 minuuttia.

3. Mausta ja kääntele simpukat sekä tillisilppu seokseen. Levitä muhennos omeletin päälle ja sirottele pinnalle persiljasilppua.

Lisää aiheesta:

KatkarapunäkinkengätAnjovislaatikko tillilläKampelagratiiniVol-au-vent äyriäismuhennoksen keraTurskaa ja munakastikettaUunilohi ja vihreä kastike
MunakasAlkuruoatPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Munakas
  • 31.08.202412:00
    Kalaruoka

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen peruna-ruusukaalimunakas espanjalaiseen tapaan ja rapeaa kalaa

  • 24.08.202412:00
    Sushi

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan maki-sushimunakasrullat

  • 18.03.202311:30
    Välipalat

    Harri Syrjäsen pekoni-paprikamunakas

  • 14.02.202314:03
    Nopeat ja helpot

    Mikromunakas

  • 29.01.202317:30
    Kasvismunakas

    Harri Syrjäsen texmex-munakas