Uuniomeletti simpukkamuhennoksen kera
Uunimunakkaat olivat takavuosina suosittuja, ja nyt ne olisi aika herättää henkiin. Voit vaihdella muhennokseen esimerkiksi katkarapuja ja parsaa.
Neljälle
- 3 dl maitoa
- 3 munaa
- 2 tl vehnäjauhoa
- suolaa ja mustapippuria
Muhennos
- 1 purkki simpukoita vedessä
- 2 rkl voita
- 4 rkl vehnäjauhoa
- 4 dl simpukkalientä + kermaa
- suolaa ja pippuria
- 3 rkl tillisilppua
- ½ dl persiljasilppua
- voita vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kiehauta maito ja anna jäähtyä. Sekoita jauho pieneen maitotilkkaan ja vatkaa seos maitoon munien kanssa, mausta. Kaada seos hyvin voideltuun uunivuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
2. Kuullota jauhoja voissa kasarissa, kaada joukkoon simpukkalientä ja kerma, keitä 5 minuuttia.
3. Mausta ja kääntele simpukat sekä tillisilppu seokseen. Levitä muhennos omeletin päälle ja sirottele pinnalle persiljasilppua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti