Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vol-au-vent äyriäismuhennoksen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vol-au-vent, suomeksi suunnilleen tuulen viemää on ilmava voitaikinaristikko. Tarjoillaan kuumana ja rapeana.

Kuudelle

  • 1 vol-au-vent-pohja
  • 2 annosta perunasosetta

Muhennos

  • 3 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 4 dl kalalientä
  • 2 munankeltuaista
  • 250 g katkarapuja
  • 1 prk tonnikalaa
  • 200 g pieniä herkkusieniä
  • 1 prk simpukoita vedessä
  • 1 avokado, lohkoina
  • suolaa ja pippuria
  • 1 sitruuna
  • tilliä
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Kuullota voi ja jauho kasarissa, lisää kalaliemi sekoittaen ja keitä 5 minuuttia. Mausta. Ota kastike liedeltä, sekoita joukkoon keltuaiset.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ruskista sienet. Kuumenna vol-au-vent-pohjaa uunissa muutama minuutti.

3. Kääntele kastikkeeseen katkaravut, muussattu tonnikala, sienet ja simpukat.

4. Pursota perunamuhennos pohjan reunojen ympäri. Kaada muhennos päälle, pistä sinne tänne avokadolohkoja, peitä kannella. Koristele.

Lisää aiheesta:

ÄyriäispasteijatKatkarapunäkinkengätKampelagratiiniKala-simpukkagratiiniUuniomeletti simpukkamuhennoksen keraKalagratiini katkarapujen kanssa
ÄyriäispataAlkuruoatVälipalatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäispata
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mausteinen katkarapupata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Mustekalapata

  • 18.02.201300:00
    Scampi

    Scampi provencale à la Caesar - juhlaruokaa katkaravuista

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kala-äyriäisvuoka

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Somalialainen rapupata