Vol-au-vent äyriäismuhennoksen kera
Vol-au-vent, suomeksi suunnilleen tuulen viemää on ilmava voitaikinaristikko. Tarjoillaan kuumana ja rapeana.
Kuudelle
- 1 vol-au-vent-pohja
- 2 annosta perunasosetta
Muhennos
- 3 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoa
- 4 dl kalalientä
- 2 munankeltuaista
- 250 g katkarapuja
- 1 prk tonnikalaa
- 200 g pieniä herkkusieniä
- 1 prk simpukoita vedessä
- 1 avokado, lohkoina
- suolaa ja pippuria
- 1 sitruuna
- tilliä
- persiljaa
Valmistusohje
1. Kuullota voi ja jauho kasarissa, lisää kalaliemi sekoittaen ja keitä 5 minuuttia. Mausta. Ota kastike liedeltä, sekoita joukkoon keltuaiset.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ruskista sienet. Kuumenna vol-au-vent-pohjaa uunissa muutama minuutti.
3. Kääntele kastikkeeseen katkaravut, muussattu tonnikala, sienet ja simpukat.
4. Pursota perunamuhennos pohjan reunojen ympäri. Kaada muhennos päälle, pistä sinne tänne avokadolohkoja, peitä kannella. Koristele.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa