Vol-au-vent äyriäismuhennoksen kera

Vol-au-vent, suomeksi suunnilleen tuulen viemää on ilmava voitaikinaristikko. Tarjoillaan kuumana ja rapeana.

Kuudelle

  • 1 vol-au-vent-pohja
  • 2 annosta perunasosetta

Muhennos

  • 3 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 4 dl kalalientä
  • 2 munankeltuaista
  • 250 g katkarapuja
  • 1 prk tonnikalaa
  • 200 g pieniä herkkusieniä
  • 1 prk simpukoita vedessä
  • 1 avokado, lohkoina
  • suolaa ja pippuria
  • 1 sitruuna
  • tilliä
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Kuullota voi ja jauho kasarissa, lisää kalaliemi sekoittaen ja keitä 5 minuuttia. Mausta. Ota kastike liedeltä, sekoita joukkoon keltuaiset.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ruskista sienet. Kuumenna vol-au-vent-pohjaa uunissa muutama minuutti.

3. Kääntele kastikkeeseen katkaravut, muussattu tonnikala, sienet ja simpukat.

4. Pursota perunamuhennos pohjan reunojen ympäri. Kaada muhennos päälle, pistä sinne tänne avokadolohkoja, peitä kannella. Koristele.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.