Katkarapunäkinkengät

Tarjoile katkarapunäkinkengät vastaleivotun leivän kanssa, jolla voi imeä lautaselta ihanan kastikkeen.

Kuudelle

  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 tl currya
  • 1,5 rkl vehnäjauhoa
  • 2 dl tomaattimehua
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 800 g katkarapuja kuorineen
  • 2 dl juustoraastetta

Koristeluun

  • sitruunaa
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. silppua sipuli. Kuullota voissa sipulisilppua ja currya hetki. Ripota päälle jauhot, sekoita ja kaada päälle tomaattimehu sekä kerma. Keitä hiljaa 5 minuuttia. Mausta.

2. Kuori katkaravut, lisää ne seokseen ja kuumenna, mutta älä keitä.

3. Jaa seos annosvuokiin - esim. näkinkenkiin tai sen muotoisiin keramiikkavuokiin - tai yhteen isoon vuokaan. Ripottele päälle juustoraaste ja gratinoi, kunnes juusto on sulanut. Koristele ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja