Katkarapunäkinkengät
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5656864/landscape16_9/515/290/42ae89d27602dfcfe099baea48d16011/xM/902971-2959.jpg)
Tarjoile katkarapunäkinkengät vastaleivotun leivän kanssa, jolla voi imeä lautaselta ihanan kastikkeen.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle
- 1 sipuli
- 2 rkl voita
- 2 tl currya
- 1,5 rkl vehnäjauhoa
- 2 dl tomaattimehua
- 1 dl kermaa
- suolaa ja pippuria
- 800 g katkarapuja kuorineen
- 2 dl juustoraastetta
Koristeluun
- sitruunaa
- persiljaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. silppua sipuli. Kuullota voissa sipulisilppua ja currya hetki. Ripota päälle jauhot, sekoita ja kaada päälle tomaattimehu sekä kerma. Keitä hiljaa 5 minuuttia. Mausta.
2. Kuori katkaravut, lisää ne seokseen ja kuumenna, mutta älä keitä.
3. Jaa seos annosvuokiin - esim. näkinkenkiin tai sen muotoisiin keramiikkavuokiin - tai yhteen isoon vuokaan. Ripottele päälle juustoraaste ja gratinoi, kunnes juusto on sulanut. Koristele ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka