Kampelagratiini

Herkullinen kampelagratiini katkarapujen kanssa.

Neljälle

  • 600 g kampelafileitä
  • 4 annosta perunasosetta
  • 1 munankeltuainen
  • juustoraastetta

Kastike

  • 1,5 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 2 dl kermaa
  • kalalientä
  • 1 munankeltuainen
  • 300 g katkarapuja kuorineen
  • tillisilppua
  • sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Aseta kalafileet voideltuun uunivuokaan, suolaa hieman, peitä foliolla ja pane uuniin 10 minuutiksi.

2. Kuullota voita ja jauhoa kasarissa. Lisää kerma ja kalaliemi uunivuoasta. Keitä 5 minuuttia. ota liedeltä ja sekoita joukkoon keltuainen. Mausta. Kääntele sekaan kuoritut katkaravut ja tillisilppu. Levitä kastike kalafileille.

3. Sekoita soseeseen keltuainen ja juustoraaste. Pursota tai lusikoi sose kalafileiden ympärille. Gratinoi 250-asteisessa uunissa, kunnes sose saa väriä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.