Kampelagratiini
Herkullinen kampelagratiini katkarapujen kanssa.
Neljälle
- 600 g kampelafileitä
- 4 annosta perunasosetta
- 1 munankeltuainen
- juustoraastetta
Kastike
- 1,5 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 2 dl kermaa
- kalalientä
- 1 munankeltuainen
- 300 g katkarapuja kuorineen
- tillisilppua
- sitruunamehua
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Aseta kalafileet voideltuun uunivuokaan, suolaa hieman, peitä foliolla ja pane uuniin 10 minuutiksi.
2. Kuullota voita ja jauhoa kasarissa. Lisää kerma ja kalaliemi uunivuoasta. Keitä 5 minuuttia. ota liedeltä ja sekoita joukkoon keltuainen. Mausta. Kääntele sekaan kuoritut katkaravut ja tillisilppu. Levitä kastike kalafileille.
3. Sekoita soseeseen keltuainen ja juustoraaste. Pursota tai lusikoi sose kalafileiden ympärille. Gratinoi 250-asteisessa uunissa, kunnes sose saa väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti