Herkullinen kampelagratiini katkarapujen kanssa.
Neljälle
- 600 g kampelafileitä
- 4 annosta perunasosetta
- 1 munankeltuainen
- juustoraastetta
Kastike
- 1,5 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 2 dl kermaa
- kalalientä
- 1 munankeltuainen
- 300 g katkarapuja kuorineen
- tillisilppua
- sitruunamehua
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Aseta kalafileet voideltuun uunivuokaan, suolaa hieman, peitä foliolla ja pane uuniin 10 minuutiksi.
2. Kuullota voita ja jauhoa kasarissa. Lisää kerma ja kalaliemi uunivuoasta. Keitä 5 minuuttia. ota liedeltä ja sekoita joukkoon keltuainen. Mausta. Kääntele sekaan kuoritut katkaravut ja tillisilppu. Levitä kastike kalafileille.
3. Sekoita soseeseen keltuainen ja juustoraaste. Pursota tai lusikoi sose kalafileiden ympärille. Gratinoi 250-asteisessa uunissa, kunnes sose saa väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!