Turskaa ja munakastiketta

Tämän kotiruoan valmistuksessa ei kulu pitkäkään tovia. Turska munakastikkeen kera valmistuu vilauksessa ja on suussa sulavan hyvää!

4 annosta

  • 400 g turskafileitä
  • 3 dl kalalientä
  • suolaa ja pippuria

Munakastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kalalientä
  • 2 dl kahvikermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 3 rkl silputtua persiljaa

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita ja herneitä

Valmistusohje

1. Kastike: Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa, lisää jauhot ja kuullota hetken sekoittaen. Lisää kalaliemi ja kerma koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Rouhi kananmunat ja silppua persilja. Sekoita munahakkelus ja persiljasilppu kastikkeeseen vasta juuri ennen tarjoilua.

2. Kiehauta kalaliemi ja pane turskafileet liemeen. Hauduta fileitä, kunnes ne ovat läpikotaisin valkoisia. Poimi kala liemestä ja pidä lämpimänä. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Tarjoile munakastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa. Vihreät herneet sopivat mainiosti seuraksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!