Tämän kotiruoan valmistuksessa ei kulu pitkäkään tovia. Turska munakastikkeen kera valmistuu vilauksessa ja on suussa sulavan hyvää!
4 annosta
- 400 g turskafileitä
- 3 dl kalalientä
- suolaa ja pippuria
Munakastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl kalalientä
- 2 dl kahvikermaa
- suolaa ja pippuria
- 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 3 rkl silputtua persiljaa
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita ja herneitä
Valmistusohje
1. Kastike: Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa, lisää jauhot ja kuullota hetken sekoittaen. Lisää kalaliemi ja kerma koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Rouhi kananmunat ja silppua persilja. Sekoita munahakkelus ja persiljasilppu kastikkeeseen vasta juuri ennen tarjoilua.
2. Kiehauta kalaliemi ja pane turskafileet liemeen. Hauduta fileitä, kunnes ne ovat läpikotaisin valkoisia. Poimi kala liemestä ja pidä lämpimänä. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Tarjoile munakastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa. Vihreät herneet sopivat mainiosti seuraksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.