Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Turskaa ja munakastiketta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän kotiruoan valmistuksessa ei kulu pitkäkään tovia. Turska munakastikkeen kera valmistuu vilauksessa ja on suussa sulavan hyvää!

4 annosta

  • 400 g turskafileitä
  • 3 dl kalalientä
  • suolaa ja pippuria

Munakastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kalalientä
  • 2 dl kahvikermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 3 rkl silputtua persiljaa

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita ja herneitä

Valmistusohje

1. Kastike: Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa, lisää jauhot ja kuullota hetken sekoittaen. Lisää kalaliemi ja kerma koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Rouhi kananmunat ja silppua persilja. Sekoita munahakkelus ja persiljasilppu kastikkeeseen vasta juuri ennen tarjoilua.

2. Kiehauta kalaliemi ja pane turskafileet liemeen. Hauduta fileitä, kunnes ne ovat läpikotaisin valkoisia. Poimi kala liemestä ja pidä lämpimänä. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Tarjoile munakastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa. Vihreät herneet sopivat mainiosti seuraksi.

Lisää aiheesta:

Kananpoika valkoviinikastikkeessaMarinoitu kala paprikakastikkeessaKreikkalainen lammas sitruunakastikkeessaTurskafileetä ja muhennettua perunaaKeitettyä turskaa persiljakastikkeessaTurskaa persiljakastikkeella
TurskaaGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Turskaa
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Turskafileetä ja katkarapuja foliossa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Turskaa inkiväärin ja soijan kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Koketorsk - turskaa norjalaiseen tapaan

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kokonaista turskaa persiljakastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Keitetty turskanselkä, katkarapuja ja tilliä