Turskaa ja munakastiketta

Tämän kotiruoan valmistuksessa ei kulu pitkäkään tovia. Turska munakastikkeen kera valmistuu vilauksessa ja on suussa sulavan hyvää!

4 annosta

  • 400 g turskafileitä
  • 3 dl kalalientä
  • suolaa ja pippuria

Munakastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kalalientä
  • 2 dl kahvikermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 3 rkl silputtua persiljaa

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita ja herneitä

Valmistusohje

1. Kastike: Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa, lisää jauhot ja kuullota hetken sekoittaen. Lisää kalaliemi ja kerma koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Rouhi kananmunat ja silppua persilja. Sekoita munahakkelus ja persiljasilppu kastikkeeseen vasta juuri ennen tarjoilua.

2. Kiehauta kalaliemi ja pane turskafileet liemeen. Hauduta fileitä, kunnes ne ovat läpikotaisin valkoisia. Poimi kala liemestä ja pidä lämpimänä. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Tarjoile munakastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa. Vihreät herneet sopivat mainiosti seuraksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja