Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uunihanhi

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Kahdeksalle

  • 1 hanhi, 4-5 kg
  • 1 sitruuna
  • 1 ½ rkl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 6 omenaa

Kastike

  • 8 dl paistolientä
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 2 rkl madeiraa
  • 2 tl kiinalaista soijaa

Valmistusohje

1. Sulata hanhi ja ota talteen (mukana olevat, yleensä muovipussissa) sisäelimet. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero hanhi sisältä ja ulkoa sitruunalohkoilla. Mausta sisäpuolelta ja täytä lintu kuorimattomilla omenalohkoilla. Ompele paistinlangalla kiinni linnun perä- ja kaula-aukko. Sido jalat yhteen. Mausta myös päältä suolalla ja pippurilla. Aseta hanhi uunipannuun rinta ylöspäin ja pane uunin alatasolle.

2. Valele hanhea silloin tällöin paistoliemellä. Paistoaika on 2-3 tuntia. Keitä sisäelimet sillä aikaa. Hanhi on valmis, kun liha on läpikypsää siinä kohdassa, jossa reisiluu on kiinni rangassa ja kun lihaneste on kirkasta ilman rosan häivää. Ota hanhi uunista ja peitä se.

3. Kastike: Sulata voi kasarissa. Ota liedeltä ja lisää vehnäjauho sekoittaen. Mittaa uunipannulla oleva paistoliemi, ja kuori rasva. Lisää paistoliemeen hieman linnun sisäelinten keitinlientä. Siivilöi paistoliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Laita vehnäjauhosuuruskasari takasin liedelle ja ohenna paistoliemellä vähän kerrallaan ja sekoittaen. Kiehauta, alenna lämpöä ja keitä hiljaa 3-5 minuuttia. Mausta madeiralla ja soijalla.

Kun alat leikata kypsää hanhea tarjoiltavaksi, aloita irrottamalla ensin reidet. Viipaloidessasi rintalihoja leikkaa niin lähelle rankaa kuin mahdollista, että saat myös selkälihat mukaan. Koristele valmiiksi viipaloitu lintu kuivatuilla luumuilla tai keitetyillä omenanpuolikkailla, jotka on täytetty hyytelöllä.

Lisää aiheesta:

Täytetty kalkkunaUunihanhea kastikkeen keraKotitekoinen vasikansylttyIsoäidin painosylttyLuumusilavoitu sianniskaPaistettu hanhi
RiistaKananmunatonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Riista
  • 20.10.201707:00
    Huomenta Suomi

    Hirvipaisti, paahdettua juuriselleriä ja suppilovahveroita

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt kyyhkyset

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Fasaani bataatin ja banaanin kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Paistettua fasaaninrintaa punakaalin kera

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Grillattua fasaaninrintaa aprikoosichutneyn kera