Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hirvipaisti, paahdettua juuriselleriä ja suppilovahveroita

MTV
Julkaistu 20.10.2017 07:00

MTV LIFESTYLE

Ainekset (4 annosta)

  • n. 1 kg hirven paistia
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl valkopippuria
  • 1 rkl murskattuja katajanmarjoja
  • 3 kpl laakerinlehtiä murskattuina
  • nippu tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 50 g voita

paahdetut juurisellerit

  • 2 kpl pieniä kokonaisia juurisellereitä
  • ripaus suolaa

Suppilovahvero-kastike

  • 300 g suppilovahveroita
  • 2 pientä sipulia
  • 50 g voita
  • (loraus jaloviinaa tai konjakkia tai tilkka valkoviinietikkaa)
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl valkopippuria

Valmistusohje

Hiero mausteet pintaan ja anna vaikuttaa hetki (Jos ehdit marinoida paistia ennakkoon 24h, lopputulos on vielä maistuvampi!).

Kuumenna pannu keskikovalla lämmöllä, lisää öljy ja ota paistiin kauttaaltaan hyvä väri. Lisää voi pannulle, anna sen sulaa ja valele paistia voisulalla muutama minuutti.

Nosta paisti uunipellille, lisää lämpömittari paksuimpaan kohtaan.

Laita paisti ja kokonaiset juurisellerit 150-asteiseen uuniin. Ota paisti pois kun sisälämpö on noin 56 astetta (riippuen toivotusta kypsyysasteesta). Kääri paisti folioon ja anna vetäytyä noin 30 minuuttia ennen leikkaamista. Jätä juurisellerit paahtumaan uuniin vielä noin 30 minuutiksi, nosta lämpö 200-asteeseen. Ota sellerit pois uunista kun on paistin leikkuun aika.

Hirvipaisti saa kaverikseen aivan huikean meheviä ja makean suolaisia sellereitä. Kokonaisen uunissa paistetut sellerit vievät kielen mennessään! Reseptin loihti Marcos Gois Huomenta Suomen Makujen aamu-ohjelmassa.


Valmista kastike lihan ja sellereiden ollessa uunissa.

Lisää suppilovahverot kuivalle pannulle ja anna hikoilla hetki, lisää hienonnettu sipuli ja voi, ja jatka kuullottamista. Lisää kerma (ja halutessasi viina tai valkoviinietikka) ja viimeistele suolalla ja valkopippurilla. Kiehauta ja tarjoile.

Halutessasi voit viimeistellä puolukoilla tai karpaloilla.

Lisää aiheesta:

Lammaspaistia rosmariinin keraLampaanpaistia valkoisten papujen kanssaNaudanpaistia ja kantarellikastikettaLampaankyljykset polentan kanssaLammaspaisti ratatouillen keraHirvipataa voissa paistettujen sienten kera
Huomenta SuomiRiistaRiistapaistiPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Huomenta Suomi
  • Eilen14:03
    Makeat muffinit

    Koristeltavat vadelma-suklaakuppikakut

  • 29.8.15:09
    Kasvispyörykät

    Feta-kesäkurpitsapyörykät, tsatsiki ja yrttikasvikset

  • 22.8.12:14
    Sienisalaatti

    Herkkutattisalaatti

  • 24.8.08:01
    Uuniomenat

    Uuniomenatrifle

  • 22.8.09:25
    Browniet

    Ranskanpastilli-brownie