Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täytetyt kyyhkyset

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 4 kyyhkystä à 450 g
  • lintujen sisäelimet: sydämet, kivipiirat ja maksat
  • suolaa ja valkopippuria
  • 120 g voita
  • 1 ½ dl sipulisilppua
  • 6 dl bulguria
  • 2 tl tuoretta minttusilppua
  • 3 ½ dl kylmää vettä
  • 6 dl kanalientä
  • persiljanoksia

Valmistusohje

1. Kuori ja silppua sipuli. Hienonna sisäelimet pieneksi. Sulalta puolet voista paksupohjaisessa paistinpannussa. Lisää sipuli- ja sisälmyshake ja paista sekoittaen 8-10 minuuttia, kunnes sipuli on kevyesti ruskistunut. Lisää bulgur, minttusilppu, suola ja pippuri. Sekoita 2-3 minuuttia, kunnes ryynit ovat voin peitossa. Siirrä sivuun.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Taputtele linnut kuivaksi sisä- ja ulkopuolelta talouspaperilla. Mausta suolalla ja pippurilla. Täytä jokainen lintu 5 ruokalusikallisella bulgurseosta rintaonteloon ja 1 ruokalusikallinen kaula-aukkoon. Siirrä loppu täyte sivuun.

3. Kiinnitä kaulanahka selkään paistineulalla ja ompele rintaontelon aukko kiinni. Sido linnut ja penslaa ne loppuvoilla. Aseta kyyhkyt isoon, paksupohjaiseen pataan rintapuoli ylöspäin ja kaada pataan vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja sulje kansi. Pane pata uunin keskitasolle ja anna sen kiehua 10 minuuttia. Valele lintuja liemellä, sulje kansi, ja anna kiehua vielä 30 minuuttia. Linnut ovat kypsiä, kun lihaneste on väritöntä ja läpinäkyvää.

Kyyhkynen rikottujen vehnänjyvien päällä on sangen tavallinen resepti Egyptissä. Linnut täytetään sisäelimillä, jotka on sekoitettu vehnään ja maustettu mintulla. Egyptissä käytetään vihreitä vehnäsuurimoita, fireek. Me käytämme tässä bulguria.

4. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi ja lisää siihen loppu bulgurseos hämmentäen. Hauduta kannella peitettynä 30 minuuttia, kunnes jyvät ovat pehmeitä ja kaikki neste imeytynyt.

5. Poista langat ja paistineulat kyyhkysistä. Asettele linnut lämpimälle tarjoiluvadille bulgurpedille. Kostuta paistoliemellä ja koristele persiljalla.

Lisää aiheesta:

Sorsapaistia konjakkikastikkeessaValkosipulilla ja kastanjalla täytetty kanaPaellaIsoäidin painosylttyWontonkeittoUunihanhi
RiistaKananmunatonRiistakausiPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Riista
  • 20.10.201707:00
    Huomenta Suomi

    Hirvipaisti, paahdettua juuriselleriä ja suppilovahveroita

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt kyyhkyset

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Fasaani bataatin ja banaanin kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Paistettua fasaaninrintaa punakaalin kera

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Grillattua fasaaninrintaa aprikoosichutneyn kera