Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uunihanhea kastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Kahdeksalle

  • 1 puhdistettu hanhi (n. 5-6 kg)
  • ½ sitruuna
  • 3 dl vettä
  • 3 vihreää omenaa
  • 10 kivetöntä luumua

Kastike

  • hanhen luut
  • hanhen paistolientä
  • 5-6 dl vettä
  • 1 ½ rkl vehnäjauhoja
  • 1 ½ rkl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • omenasosetta
  • punakaalia
  • paistettuja tai keitettyjä perunoita

Lisäksi tarvitset

  • lankaa linnun ompeluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Poista linnusta ylimääräinen rasva ja hankaa lintu sisä- ja ulkopuolelta sitruunalla. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa omenat n. 4 cm kokoisiksi paloiksi. Täytä hanhi omenoilla ja luumuilla. Ompele lintu kiinni sekä kaulan että pyrstön kohdalta.

2. Laita hanhi toinen koipi ylöspäin ritilälle uunipannun päälle, kaada pellille 3 dl vettä. Laita uuniin ja paista lintua 30-40 minuuttia kummaltakin koipipuolelta, ja vielä yhtä pitkään rintapuoli ylöspäin. Yhteensä paistoaika on n. 2-2 ½ tuntia. Valele lintua välillä rasvalla, joka valuu uunipannulle. Paistamisen loppua kohti poista paistoliemi, säästä se ja korvaa se muutamalla ruokalusikallisella kylmää vettä. Valele lintua vedellä ja anna uuninluukun olla raollaan viimeiset 20 minuuttia jolloin nahasta tulee erityisen rapea. Ota lintu uunista, leikkaa rinta- ja koipipalat irti ja säästä rapea nahka tarjoiluun. Siivilöi paistinliemi ja kuori pois rasva pinnalta.

Oikein kasvatettu hanhi ei ole liian lihava vaan sopivan pulska. Paistettaessa rasva sulaa pois. Tarjoile hanhi kastikkeen, omenasoseen, punakaalin ja paistettujen tai keitettyjen perunoiden kera.

3. Murskaa hanhen luut ja laita kattilaan. Lisää siivilöity paistinliemi ja vettä niin että luut juuri ja juuri peittyvät. Lisää omenanpaloja ja luumuja, jotka olivat hanhen täytteenä, ja keitä n. 20 minuuttia. Siivilöi taas ja kuori pois niin paljon rasvaa kuin voit. Sekoita jauhot ja voi kunnolla, lisää suurus samalla kastiketta sekoittaen, kunnes sen koostumus on hyvä. Keitä 4-5 minuuttia. Mausta kunnes saat täyteläisen, hedelmäisen makean kastikkeen.

Lisää aiheesta:

Paistia, Yorkshirevanukasta ja keitettyjä vihanneksiaLuumutäytettyä porsaanseläkettä omenasoseellaTumma häränlihaliemiPaistettua kanaa sitruunakastikkeessaUunihanhiPaistettu hanhi
UunibroileriKastikkeet ja dipitKananmunatonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunibroileri
  • 29.04.202407:49
    Juurekset

    Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria

  • 28.09.202210:20
    Hellapoliisi

    Hunajabroileria uunissa – helppo ja kätevä arkiruoka

  • 20.08.202115:28
    Perunagratiini

    Juustoinen broileri-perunalaatikko

  • 09.04.202010:53
    Broileri

    Pirikanaa Hans Välimäen tapaan eli piri-piri -broileria

  • 12.03.202012:19
    Broileri

    Maitokana Jamie Oliverin tapaan – "Kaikkien aikojen paras kanaresepti"