Grillattua fasaaninrintaa aprikoosichutneyn kera

Neljälle

  • 2 luutonta fasaaninrintaa
  • 1 rkl kidesokeria
  • 1 rkl suolaa
  • ½ appelsiini
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria

Aprikoosichutney

  • 8 kuivattua aprikoosia
  • ½ dl vaaleita rusinoita
  • 2 rkl ruskeaa fariinia
  • ½ dl viinietikkaa
  • 1 rkl hienonnettua keltasipulia
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • 1 maustemitta jauhettua korianteria
  • ½ tl murskattuja keltaisia sinapinsiemeniä
  • 1 maustemitta murskattua punaista chiliä

Valmistusohje

1. Chutney: Liota aprikooseja ja rusinoita viinietikassa n. tunti. Hienonna sipuli ja laita kattilaan. Lisää fariinisokeri ja viinietikka aprikoosien ja rusinoiden kanssa. Mausta inkiväärillä, korianterilla, sinapinsiemenillä ja chilillä. Anna kiehua hiljaa ilman kantta. Sekoita puulusikalla kunnes chutney paksuuntuu.

2. Sekoita sokeri, suola, raastettu appelsiininkuori (vain ohut, oranssi osa) ja appelsiinin mehu. Pikagraavaa fasaanipalat seoksessa 15 minuuttia. Mausta pippurilla. Kuivaa fasaaninrinnat ja grillaa ne. Viipaloi fasaani, asettele chutneyn ja salaatin kera vadille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.