Grillattua fasaaninrintaa aprikoosichutneyn kera
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 2 luutonta fasaaninrintaa
- 1 rkl kidesokeria
- 1 rkl suolaa
- ½ appelsiini
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
Aprikoosichutney
- 8 kuivattua aprikoosia
- ½ dl vaaleita rusinoita
- 2 rkl ruskeaa fariinia
- ½ dl viinietikkaa
- 1 rkl hienonnettua keltasipulia
- ½ tl jauhettua inkivääriä
- 1 maustemitta jauhettua korianteria
- ½ tl murskattuja keltaisia sinapinsiemeniä
- 1 maustemitta murskattua punaista chiliä
Valmistusohje
1. Chutney: Liota aprikooseja ja rusinoita viinietikassa n. tunti. Hienonna sipuli ja laita kattilaan. Lisää fariinisokeri ja viinietikka aprikoosien ja rusinoiden kanssa. Mausta inkiväärillä, korianterilla, sinapinsiemenillä ja chilillä. Anna kiehua hiljaa ilman kantta. Sekoita puulusikalla kunnes chutney paksuuntuu.
2. Sekoita sokeri, suola, raastettu appelsiininkuori (vain ohut, oranssi osa) ja appelsiinin mehu. Pikagraavaa fasaanipalat seoksessa 15 minuuttia. Mausta pippurilla. Kuivaa fasaaninrinnat ja grillaa ne. Viipaloi fasaani, asettele chutneyn ja salaatin kera vadille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti