Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Isoäidin painosyltty

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Syltty kuuluu jouluun, ja hienoimpaan sylttyyn käytetään sianpäätä. Mausta karvasmantelilla ja inkiväärillä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

1 sylttyyn

  • ½ sianpää, n. 3 kg (tai 2 kg tuoretta sianlapaa ja 2 kamaraa)
  • 1 kg vasikanlihaa, esim. etuselkää
  • 1 viipaloitu porkkana
  • 1 keltasipuli
  • 2 laakerinlehteä
  • ½ rkl kokonaisia valkopippureita
  • 4 liivatelehteä
  • 1 rkl rouhittuja maustepippureita
  • 2 rkl suolaa

Valmistusohje

1. Raaputa ja huuhdo sianpää ja laita se likoamaan isoon määrään kylmää vettä 1 vuorokaudeksi.

2. Laita sianpää ja vasikanliha kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä niin, että lihat juuri peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pois vaahto. Lisää muut ainekset paitsi liivate ja mausteet, ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla kunnes lihat ovat mureita ja irtoavat luista: vasikanliha n. 1 ½ tuntia, sianpää n. 2 tuntia. Kokeile tikulla. Jos käytät sianlapaa ja kamaraa, keitä myös kamarat.

3. Nosta lihat vadille ja anna jäähtyä hieman. Kasta pyyhe kuumaan veteen, väännä ylimääräinen vesi pois ja levitä pyyhe pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle. Poista sianpäästä kamara ja peitä sillä kulhon pohja (kamara ulospäin).

4. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Viipaloi lihat. Lado kulhoon kerroksittain vasikan- ja sianlihaa, mausteita ja liivatelehtiä, josta olet puristanut liiat nesteet pois, ja peitä lopuksi kamaralla.

5. Sido pyyhe tiukasti syltyn ympärille narulla ja laita takaisin liemeen kattilaan. Anna kiehua hiljaa erittäin miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia. Laita nyytti takaisin kulhoon ja aseta päälle paino. Tai laita syltty kahden lautasen tai leikkuulaudan päälle, ja peitä painolla. Anna syltyn olla kylmässä painon alla 1 vuorokausi ennen tarjoilua. Syltyn voi mainiosti myös pakastaa.

Lisää aiheesta:

Luumusilavoitu kyljysriviKotitekoinen vasikansylttySkoonelainen rullasylttyVasikansylttyEsikeitetyt kylkiluurivitVanhanajan painosyltty
Suolainen hyytelöKananmunatonGluteenitonLaktoositonJouluPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Suolainen hyytelö
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Pienet kananpoikahyytelöt

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Loheneviä punaviinietikassa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Pienet lohihyytelöt

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ranskalainen siekalesyltty

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Vasikkasylttyä ja punaista salaattia