Paistettua fasaaninrintaa punakaalin kera
Tämä on klassista, vanhaa hienoa ruokaa. Kun sinulla on onni saada fasaani keittiöösi, tämä on ihana resepti. Näpertelyä on paljon, joten varaa paljon aikaa!
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- 2 fasaania
- ½ tl suolaa
- 1-2 maustemittaa pippuria, vastajauhettua
- 1-2 rkl voita
Portviinikastike
- 1+4 rkl voita
- ½ keltasipuli
- 1 pieni pala porkkanaa
- 2 fasaanin reidet
- 10 kokonaista valkopippuria
- 3 katajanmarjaa, murskattuina
- 2 ½ dl punaista portviiniä
- 2 dl vettä
- 3 rkl vasikanfondia
- 1 rkl kiinalaista soijaa
Koristeluun
- 20 kuivattua aprikoosia
- 1 prk vesikastanjoita, 227 g
- 1 prk punakaalia
Valmistusohje
1. Leikkaa molemmista fasaaneista rintafileet. Tee rintaluun kummallekin puolelle viilto ja leikkaa siipinivelen läpi, kunnes filee irtoaa. Irrota myös reidet ja paloittele pienemmiksi paloiksi kastiketta varten.
2. Portviinikastike: Liota koristeaprikooseja 2 ½ dl portviiniä 1-2 tuntia, mielellään pidempäänkin. Hienonna sipuli ja porkkana. Ruskista fasaaninreisiä n. 1 rkl voita ja paista lopussa mukana myös kasvikset ja mausteet.
3. Lisää aprikoosinliotuksessa käytetty portviini, vesi, vasikanfondi ja soija. Keitä hiljalleen ilman kantta n. 20 minuuttia kunnes 2 dl kastiketta on jäljellä. Siivilöi, vatkaa mukaan n. 4 rkl voita ja mausta tarvittaessa suolalla.
4. Mausta fasaanin rintafileet joka puolelta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Ruskista pari ruokalusikallista voita ja ruskista rintafileitä n. 3 minuuttia joka puolelta. Anna niiden levätä leikkuulaudalla samalla kun paistat aprikoosit ja vesikastanjat muutaman minuutin ajan nokareessa voita.
5. Viipaloi fasaaninrinnat viistosti ja asettele ne kuumille lautasille vesikastanjoiden ja punakaalin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan