Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paistettua fasaaninrintaa punakaalin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on klassista, vanhaa hienoa ruokaa. Kun sinulla on onni saada fasaani keittiöösi, tämä on ihana resepti. Näpertelyä on paljon, joten varaa paljon aikaa!

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton

Neljälle

  • 2 fasaania
  • ½ tl suolaa
  • 1-2 maustemittaa pippuria, vastajauhettua
  • 1-2 rkl voita

Portviinikastike

  • 1+4 rkl voita
  • ½ keltasipuli
  • 1 pieni pala porkkanaa
  • 2 fasaanin reidet
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • 3 katajanmarjaa, murskattuina
  • 2 ½ dl punaista portviiniä
  • 2 dl vettä
  • 3 rkl vasikanfondia
  • 1 rkl kiinalaista soijaa

Koristeluun

  • 20 kuivattua aprikoosia
  • 1 prk vesikastanjoita, 227 g
  • 1 prk punakaalia

Valmistusohje

1. Leikkaa molemmista fasaaneista rintafileet. Tee rintaluun kummallekin puolelle viilto ja leikkaa siipinivelen läpi, kunnes filee irtoaa. Irrota myös reidet ja paloittele pienemmiksi paloiksi kastiketta varten.

2. Portviinikastike: Liota koristeaprikooseja 2 ½ dl portviiniä 1-2 tuntia, mielellään pidempäänkin. Hienonna sipuli ja porkkana. Ruskista fasaaninreisiä n. 1 rkl voita ja paista lopussa mukana myös kasvikset ja mausteet.

3. Lisää aprikoosinliotuksessa käytetty portviini, vesi, vasikanfondi ja soija. Keitä hiljalleen ilman kantta n. 20 minuuttia kunnes 2 dl kastiketta on jäljellä. Siivilöi, vatkaa mukaan n. 4 rkl voita ja mausta tarvittaessa suolalla.

4. Mausta fasaanin rintafileet joka puolelta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Ruskista pari ruokalusikallista voita ja ruskista rintafileitä n. 3 minuuttia joka puolelta. Anna niiden levätä leikkuulaudalla samalla kun paistat aprikoosit ja vesikastanjat muutaman minuutin ajan nokareessa voita.

5. Viipaloi fasaaninrinnat viistosti ja asettele ne kuumille lautasille vesikastanjoiden ja punakaalin kera.

Lisää aiheesta:

Thai-maustettu kanapataSorsapaistia konjakkikastikkeessaBroileri-pot-au-feu krutonkien keraBulgur-otto hunajapaistettujen juuresten keraKylkipaistia amerikkalaisittainCoq au vin pekonilla
RiistaKastikkeet ja dipitKevytKananmunatonRiistakausiPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Riista
  • 20.10.201707:00
    Huomenta Suomi

    Hirvipaisti, paahdettua juuriselleriä ja suppilovahveroita

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt kyyhkyset

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Fasaani bataatin ja banaanin kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Paistettua fasaaninrintaa punakaalin kera

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Grillattua fasaaninrintaa aprikoosichutneyn kera