Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kotitekoinen vasikansyltty

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Yhteen sylttyyn

  • 1 ½ kg vasikanlihaa luineen
  • 1 rkl suolaa
  • 6 kokonaista valkopippuria
  • 6 kokonaista maustepippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 porkkana
  • 1/3 purjoa

Lisäksi

  • pitkulainen leipävuoka

Valmistusohje

1. Huuhtele lihat runsaassa kylmässä vedessä ja laita sitten pataan. Kaada päälle vettä niin, että liha peittyy. Suolaa ja kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto kunnolla. Anna kiehua hiljaa miedolla lämmöllä. Puhdista porkkana ja purjo ja viipaloi ne. Lisää pataan porkkana, purjo, pippurit ja laakerinlehti, kun liha on kiehunut 30 minuuttia. Jatka hiljaista keittämistä kansi suljettuna, kunnes liha on mureaa ja alkaa irrota luista. Se vie kaikkiaan noin 1 ½ tuntia.

2. Ota lihat padasta ja poista luut sekä rustot. Pakkaa liha kulhoon, laita paino päälle ja anna jäähtyä. Kuutioi liha jäähtyneenä. Siivilöi keitinliemi ja kaada se takaisin tiskattuun pataan. Keitä lientä kokoon, kunnes se vastaa noin puolta lihahakkeen tilavuudesta. Laita lihakuutiot liemeen, kiehauta ja kuori vaahto tarkoin. Mausta suolalla ja valkopippurilla myllystä ja kaada massa vedellä huuhdeltuun vuokaan.

Vasikansyltyn tekemiseen menee aikaa, mutta kotitekoisena se saa syvän ja täyteläisen maun. Käytä lihana rintaa, kaulaa tai potkaa. Muista, että mausteiden maku miedontuu, kun lämmin ruoka on jäähdytetty kylmässä, joten mausta kunnolla.

3. Jäähdytä syltty vesihauteessa jäiden keskellä. Anna hyytyä jääkaapissa 24 tuntia ennen tarjoilua. Vasikansyltty täytyy säilyttää kylmässä, Tarjoile etikkapunajuurten ja -kurkkujen kera.

Lisää aiheesta:

Lammasta tillikastikkeessaLammasta ja juureksiaRiimisuolattua härkää vihannespedilläSuolattua häränrintaa sinappikastikkeessaLampaanreittä tillikastikkeessaVasikansyltty
Suolainen hyytelöKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Suolainen hyytelö
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Pienet kananpoikahyytelöt

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Loheneviä punaviinietikassa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Pienet lohihyytelöt

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ranskalainen siekalesyltty

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Vasikkasylttyä ja punaista salaattia