Kotitekoinen vasikansyltty

Vasikansyltyn tekemiseen menee aikaa, mutta kotitekoisena se saa syvän ja täyteläisen maun. Käytä lihana rintaa, kaulaa tai potkaa. Muista, että mausteiden maku miedontuu, kun lämmin ruoka on jäähdytetty kylmässä, joten mausta kunnolla.

Yhteen sylttyyn

  • 1 ½ kg vasikanlihaa luineen
  • 1 rkl suolaa
  • 6 kokonaista valkopippuria
  • 6 kokonaista maustepippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 porkkana
  • 1/3 purjoa

Lisäksi

  • pitkulainen leipävuoka

Valmistusohje

1. Huuhtele lihat runsaassa kylmässä vedessä ja laita sitten pataan. Kaada päälle vettä niin, että liha peittyy. Suolaa ja kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto kunnolla. Anna kiehua hiljaa miedolla lämmöllä. Puhdista porkkana ja purjo ja viipaloi ne. Lisää pataan porkkana, purjo, pippurit ja laakerinlehti, kun liha on kiehunut 30 minuuttia. Jatka hiljaista keittämistä kansi suljettuna, kunnes liha on mureaa ja alkaa irrota luista. Se vie kaikkiaan noin 1 ½ tuntia.

2. Ota lihat padasta ja poista luut sekä rustot. Pakkaa liha kulhoon, laita paino päälle ja anna jäähtyä. Kuutioi liha jäähtyneenä. Siivilöi keitinliemi ja kaada se takaisin tiskattuun pataan. Keitä lientä kokoon, kunnes se vastaa noin puolta lihahakkeen tilavuudesta. Laita lihakuutiot liemeen, kiehauta ja kuori vaahto tarkoin. Mausta suolalla ja valkopippurilla myllystä ja kaada massa vedellä huuhdeltuun vuokaan.

3. Jäähdytä syltty vesihauteessa jäiden keskellä. Anna hyytyä jääkaapissa 24 tuntia ennen tarjoilua. Vasikansyltty täytyy säilyttää kylmässä, Tarjoile etikkapunajuurten ja -kurkkujen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!