Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Fasaani bataatin ja banaanin kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 1 iso fasaani (tai iso broileri)
  • 3 bataattia
  • 2 keittobanaania
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 kypsää tomaattia
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • ½ maustemittaa kajennepippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 laakerinlehteä
  • 3 dl kanalientä

Valmistusohje

1. Paloittele fasaani (broileri) 8-10 palaan. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kalttaa tomaatit ja viipaloi ne.

2. Ruskista lintua öljyssä padassa. Lisää sipuli ja valkosipuli ja paista niitä minuutti. Lisää tomaattiviipaleet, suola, kajenne, paprikajauhe, laakerinlehdet ja kanaliemi. Sulje kansi ja keitä 30 minuuttia.

3. Kuori bataatit ja keittobanaanit. Leikkaa ne parin sentin paloiksi ja lisää pataan, kun 10-15 minuuttia keittoaikaa on jäljellä.

Guineassa riistalinnut valmistetaan mielellään keittobanaanien kanssa. Me olemme käyttäneet fasaania, mutta yhtä hyvin voit ostaa ison broilerin. Tavalliset banaanit eivät käy ruoanlaittoon, niistä tulee liian makeita ja soseutuvia. Parhaista ruokakaupoista ja etnisistä myymälöistä löytyy oikeita keittobanaaneja.

Lisää aiheesta:

Paistettua fasaaninrintaa punakaalin keraAnkkaa ja keittobanaanejaMunakoisocurry valkosipulin ja tomaatin keraLihakeitto auringonkukansiementen keraLammasta savoijinkaalissaPunainen lammas- tai nautacurry
RiistaKananmunatonLaktoositonRiistakausiPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Riista
  • 20.10.201707:00
    Huomenta Suomi

    Hirvipaisti, paahdettua juuriselleriä ja suppilovahveroita

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt kyyhkyset

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Fasaani bataatin ja banaanin kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Paistettua fasaaninrintaa punakaalin kera

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Grillattua fasaaninrintaa aprikoosichutneyn kera