Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paistettu hanhi

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Kahdeksalle

  • 1 hanhi (n. 4-5 kg)
  • ½ sitruuna
  • 1 l kanalientä
  • 1 tl perunajauhoja + tilkka vettä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Täyte

  • 200 g kivettömiä luumuja
  • 4 omenaa

Tarvitset myös

  • sidelankaa

Tarjoiluun

  • paistettuja perunoita
  • punakaalia
  • omenasosetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Poista hanhesta ylimääräinen rasva ja poista reisistä jänteet pihdeillä. Hiero hanhi sisältä ja ulkoa sitruunalla ja mausta suolalla ja pippurilla. Paloittele täyteomenat n. 4 cm kokoisiksi paloiksi. Täytä hanhi omenoilla ja luumuilla. Ompele lintu kiinni sidelangalla.

2. Laita hanhi toinen koipi ylöspäin ritilälle uunipannun päälle, kaada pannuun 3 dl vettä. Paista uunissa 30-40 minuuttia kummaltakin koipi puolelta ja sitten rintapuoli ylöspäin, yhteensä paistoaika on n. 2-2 ½ tuntia. Valele lintua rasvalla, jota tippuu uunipannulle. Kaada liemi paistoajan loppua kohden, säästä se ja täytä uunipannu muutamalla desillä lientä. Valele hanhenrintaa liemellä ja anna uuninluukun olla raollaan viimeiset 20 minuuttia, niin nahasta tulee rapea. Siivilöi paistoliemi, anna sen jäähtyä ja kuori pois pintaan muodostunut rasvakerros.

3. Ota hanhesta täytteet pois ja laita ne kattilaan. Lisää 5 dl lientä ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita perunajauhot tilkkaan vettä ja suurusta kastike seoksella. Anna kiehua lyhyt hetki ja siivilöi. Kuumenna hanhenrasva toisessa kattilassa. Viipaloi hanhi ohuiksi viipaleiksi ja kaada niiden päälle hieman hanhenrasvaa ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Uunihanhea kastikkeen keraPaistettu broileri kermakastikkeessaLuumutäytettyä porsaanseläkettä omenasoseellaPaistettua kanaa sitruunakastikkeessaUunihanhiVanhanajan kanaa
RiistaKananmunatonLaktoositonHans VälimäkiPääruoatLiharuoka

Hanhen voi tarjoilla paistettujen perunoiden ja punakaalin tai omenasoseen kera pääruokana. Paistetun hanhen voi myös tarjoilla kylmänä joulupöydässä waldorfinsalaatin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Riista
  • 20.10.201707:00
    Huomenta Suomi

    Hirvipaisti, paahdettua juuriselleriä ja suppilovahveroita

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt kyyhkyset

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Fasaani bataatin ja banaanin kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Paistettua fasaaninrintaa punakaalin kera

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Grillattua fasaaninrintaa aprikoosichutneyn kera