Luumusilavoitu sianniska

Mahtavan muheva kotiruoka, joka on kuin luotu sunnuntaipäivälliselle.

Neljälle

  • 1,2 kg sianniskaa palana luineen
  • 12 kuivattua luumua
  • suolaa ja valkopippuria
  • ½ tl inkiväärijauhetta

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 6 dl paisto- +lihalientä
  • 1 dl kermaa

Tarjoiluun

  • keitettyjä ruusukaaleja

Valmistusohje

1. Halkaise luumut. Tee useita parin sentin syvyisiä viiltoja terävällä veitsenkärjellä lihan päällyspuoleen. Työnnä luumunpuolikkaat viiltoihin. Nosta lihapala uunivuokaan ja mausta suolalla, pippurilla ja inkiväärillä.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paina lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Laita liha uunin alatasolle ja paista, kunnes mittari näyttää 80-85 astetta. Paistoaika on suunnilleen 1 ½ - 1 3/4 tuntia. Nosta paisti unista ja anna tasaantua 10-15 minuuttia.

3. Kastike: Mittaa paistoliemi, vispaa paistovuoka vedellä ja lisää tarvittaessa lihalientä, että nestettä on 6 dl. Sulata voi kasarissa, sekoita jauho voisulaan ja vatkaa paistoliemi joukkoon. Kiehauta, laske lämpöä ja kypsennä 3-5 minuuttia. Lisää mukaan kerma. Leikkaa lihapalasta mahdollisesti luut irti ja liha tasaisiksi viipaleiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.