Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Luumusilavoitu sianniska

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mahtavan muheva kotiruoka, joka on kuin luotu sunnuntaipäivälliselle.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 1,2 kg sianniskaa palana luineen
  • 12 kuivattua luumua
  • suolaa ja valkopippuria
  • ½ tl inkiväärijauhetta

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 6 dl paisto- +lihalientä
  • 1 dl kermaa

Tarjoiluun

  • keitettyjä ruusukaaleja

Valmistusohje

1. Halkaise luumut. Tee useita parin sentin syvyisiä viiltoja terävällä veitsenkärjellä lihan päällyspuoleen. Työnnä luumunpuolikkaat viiltoihin. Nosta lihapala uunivuokaan ja mausta suolalla, pippurilla ja inkiväärillä.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paina lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Laita liha uunin alatasolle ja paista, kunnes mittari näyttää 80-85 astetta. Paistoaika on suunnilleen 1 ½ - 1 3/4 tuntia. Nosta paisti unista ja anna tasaantua 10-15 minuuttia.

3. Kastike: Mittaa paistoliemi, vispaa paistovuoka vedellä ja lisää tarvittaessa lihalientä, että nestettä on 6 dl. Sulata voi kasarissa, sekoita jauho voisulaan ja vatkaa paistoliemi joukkoon. Kiehauta, laske lämpöä ja kypsennä 3-5 minuuttia. Lisää mukaan kerma. Leikkaa lihapalasta mahdollisesti luut irti ja liha tasaisiksi viipaleiksi.

Lisää aiheesta:

Porsaanpaisti kermakastikkeen keraSunnuntaipaisti kinkustaPaistia, Yorkshirevanukasta ja keitettyjä vihanneksiaLampaanpaisti pääsiäiseksiNaudanpaisti kermakastikkeessaLuumutäytettyä porsaanseläkettä omenasoseella
UunikasslerKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunikassler
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Uunikassleria viinikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Sinappihunnutettu kassler ja linssipyree

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Koivunoksilla paistettua sianniskaa

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Yrttikassleri ja maissisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Uunikassleria ja valkosipulipinaattia