Täytettyä lammasta tillikastikkeella

Lammas tillikastikkeella on vanha tuttu ruokalaji. Tässä uudessa versiossa lampaanfile täytetään lampaanjauhelihalla ja tarjoillaan kuohuvan tillikastikkeen kera. Tarjoile lisäksi keitettyjä perunoita.

Neljälle

  • 800 g lampaanfileetä
  • 1 maustemitta jauhettua mustapippuria
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 250 g lampaanjauhelihaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 ½ dl kuohukermaa
  • ½ tl suolaa

Tillikastike

  • 3 dl vasikanfondia
  • 200 g tilliä
  • 2 rkl voita
  • 4 rkl kidesokeria
  • 2 rkl etikkaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Puhdista liha ja leikkaa keskelle tasku. Nuiji liha n. 15X20 cm kokoiseksi neliöksi muovikelmussa.

2. Sekoita munat, kerma, suola ja jauheliha. Täytä lampaanfilee seoksella. Raasta sitruunasta sen ohuin, keltainen kuoriosa ja ripottele jauhelihan päälle. Kääri sitten liha pakettiin alumiinifolioon ja paista uunissa n. 25 minuuttia.

3. Tillikastike: Sekoita fondi ja tilli tasaiseksi kastikkeeksi tehosekoittimessa. Lisää sokeri, etikka, suola ja pippuri. Lämmitä juuri ennen tarjoilua, kiillota kastike voinokareella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.