Täytettyä lammasta tillikastikkeella
Lammas tillikastikkeella on vanha tuttu ruokalaji. Tässä uudessa versiossa lampaanfile täytetään lampaanjauhelihalla ja tarjoillaan kuohuvan tillikastikkeen kera. Tarjoile lisäksi keitettyjä perunoita.
Neljälle
- 800 g lampaanfileetä
- 1 maustemitta jauhettua mustapippuria
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- 250 g lampaanjauhelihaa
- 2 kananmunaa
- 2 ½ dl kuohukermaa
- ½ tl suolaa
Tillikastike
- 3 dl vasikanfondia
- 200 g tilliä
- 2 rkl voita
- 4 rkl kidesokeria
- 2 rkl etikkaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Puhdista liha ja leikkaa keskelle tasku. Nuiji liha n. 15X20 cm kokoiseksi neliöksi muovikelmussa.
2. Sekoita munat, kerma, suola ja jauheliha. Täytä lampaanfilee seoksella. Raasta sitruunasta sen ohuin, keltainen kuoriosa ja ripottele jauhelihan päälle. Kääri sitten liha pakettiin alumiinifolioon ja paista uunissa n. 25 minuuttia.
3. Tillikastike: Sekoita fondi ja tilli tasaiseksi kastikkeeksi tehosekoittimessa. Lisää sokeri, etikka, suola ja pippuri. Lämmitä juuri ennen tarjoilua, kiillota kastike voinokareella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat kalkkunawrapit