Broileripata ja piparjuurikastike

Mausta kastike vastaraastetulla piparjuurella ja tarjoile mielellään raastetta vielä erillisestä kulhosta.

Neljälle

  • 1,2 kg broilerinpaloja
  • 1-2 kanaliemikuutiota
  • vettä
  • 1 laakerinlehti
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • ½ dl persiljasilppua

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 4-5 dl siivilöityä keitinlientä
  • 1 dl kermaa

Valmistusohje

1. Pane broilerinpalat pataan, kaada päälle vettä, kiehauta ja kuori vaahto.

2. Murenna liemikuutiot mukaan ja lisää muut ainekset keitokseen. Keitä hiljalleen, kunnes liha on kypsää, noin 25-30 minuuttia. Nosta broilerinpalat vadille vihannesten kanssa.

3. Sulata voi kasarissa. Ripota jauho voisulaan ja kaada liemi ja kerma joukkoon sekoittaen. Keitä kastiketta 10 minuuttia, nosta liedeltä ja mausta raastetulla piparjuurella. Kaada kastike lihojen päälle ja ripota päälle persiljaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!