Broileripata ja piparjuurikastike
Mausta kastike vastaraastetulla piparjuurella ja tarjoile mielellään raastetta vielä erillisestä kulhosta.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1,2 kg broilerinpaloja
- 1-2 kanaliemikuutiota
- vettä
- 1 laakerinlehti
- 2 porkkanaa
- 1 sipuli
- ½ dl persiljasilppua
Kastike
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoa
- 4-5 dl siivilöityä keitinlientä
- 1 dl kermaa
Valmistusohje
1. Pane broilerinpalat pataan, kaada päälle vettä, kiehauta ja kuori vaahto.
2. Murenna liemikuutiot mukaan ja lisää muut ainekset keitokseen. Keitä hiljalleen, kunnes liha on kypsää, noin 25-30 minuuttia. Nosta broilerinpalat vadille vihannesten kanssa.
3. Sulata voi kasarissa. Ripota jauho voisulaan ja kaada liemi ja kerma joukkoon sekoittaen. Keitä kastiketta 10 minuuttia, nosta liedeltä ja mausta raastetulla piparjuurella. Kaada kastike lihojen päälle ja ripota päälle persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka