Kreikkalainen lammas sitruunakastikkeessa
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5654982/landscape16_9/515/290/2bdb76f4860ab0f15df2eec883af564d/pJ/933735-4137.jpg)
Tämä on kreikkalaista kotiruokaa. Sitruunakastike sopii hienosti lampaanlihaan. Jos haluat pysyä tosikreikkalaisessa, käytä retsina-viiniä kastikkeeseen. Valitse lihaksi sahatut paisti- tai potkaviipaleet.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 1 kg lampaanlihaa
- luineen viipaloituna
- 1 tl fenkolinsiemeniä
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 dl vettä
- 1 lihaliemikuutio
- 1 kurkku tankoina
- suolaa ja pippuria
Kastike
- 4 munaa
- ½ sitruunan mehu
- 1 rkl maizenaa
- 1 dl keitinlientä
- persiljaa
Valmistusohje
1. Ruskista lihat voissa pannulla. Siirrä lihat pataan. Mausta. Vispaa pannu vedellä ja viinillä ja siivilöi pataan. Murenna joukkoon liemikuutio ja keitä hiljaa kannen alla, kunnes liha on oikein mureaa. Laita kurkkutangot mukaan aivan loppupuolella.
2. Siivilöi liemi padasta. Vatkaa munia, kunnes ne vaahtoavat kasarissa miedolla lämmöllä. Lisää sitruunamehu ja haalea keitinliemi. Ripota joukkoon jauhoa ja vatkaa, kunnes kastike on saonnut.
3. Ryhmittele lihat ja kurkut vadille ja kaada kastike lihan päälle. Ripota pinnalle persiljaa ja tarjoile puristetun perunan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka