Kreikkalainen lammas sitruunakastikkeessa
Tämä on kreikkalaista kotiruokaa. Sitruunakastike sopii hienosti lampaanlihaan. Jos haluat pysyä tosikreikkalaisessa, käytä retsina-viiniä kastikkeeseen. Valitse lihaksi sahatut paisti- tai potkaviipaleet.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 1 kg lampaanlihaa
- luineen viipaloituna
- 1 tl fenkolinsiemeniä
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 dl vettä
- 1 lihaliemikuutio
- 1 kurkku tankoina
- suolaa ja pippuria
Kastike
- 4 munaa
- ½ sitruunan mehu
- 1 rkl maizenaa
- 1 dl keitinlientä
- persiljaa
Valmistusohje
1. Ruskista lihat voissa pannulla. Siirrä lihat pataan. Mausta. Vispaa pannu vedellä ja viinillä ja siivilöi pataan. Murenna joukkoon liemikuutio ja keitä hiljaa kannen alla, kunnes liha on oikein mureaa. Laita kurkkutangot mukaan aivan loppupuolella.
2. Siivilöi liemi padasta. Vatkaa munia, kunnes ne vaahtoavat kasarissa miedolla lämmöllä. Lisää sitruunamehu ja haalea keitinliemi. Ripota joukkoon jauhoa ja vatkaa, kunnes kastike on saonnut.
3. Ryhmittele lihat ja kurkut vadille ja kaada kastike lihan päälle. Ripota pinnalle persiljaa ja tarjoile puristetun perunan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti