Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kreikkalainen lammas sitruunakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon

Neljälle

  • 1 kg lampaanlihaa
  • luineen viipaloituna
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 kurkku tankoina
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • 4 munaa
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 rkl maizenaa
  • 1 dl keitinlientä
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Ruskista lihat voissa pannulla. Siirrä lihat pataan. Mausta. Vispaa pannu vedellä ja viinillä ja siivilöi pataan. Murenna joukkoon liemikuutio ja keitä hiljaa kannen alla, kunnes liha on oikein mureaa. Laita kurkkutangot mukaan aivan loppupuolella.

2. Siivilöi liemi padasta. Vatkaa munia, kunnes ne vaahtoavat kasarissa miedolla lämmöllä. Lisää sitruunamehu ja haalea keitinliemi. Ripota joukkoon jauhoa ja vatkaa, kunnes kastike on saonnut.

3. Ryhmittele lihat ja kurkut vadille ja kaada kastike lihan päälle. Ripota pinnalle persiljaa ja tarjoile puristetun perunan kanssa.

Tämä on kreikkalaista kotiruokaa. Sitruunakastike sopii hienosti lampaanlihaan. Jos haluat pysyä tosikreikkalaisessa, käytä retsina-viiniä kastikkeeseen. Valitse lihaksi sahatut paisti- tai potkaviipaleet.

Lisää aiheesta:

Broileripata ja piparjuurikastikeBroileria piparjuurikastikkeessaItalialainen lammaspataPossunfileetä ja pikkusipuleita padassaKreikkalaista lammasta sitruunakastikkeessaLinnapaisti
LammastaLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammasta
  • 30.5.14:48
    Lammasvartaat

    Lammaskofta & feta-jogurttikastike

  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 20.04.201606:00
    Lammasvartaat

    Josen lammasvarras, jogurttilevite ja bulgurisalaatti

  • 18.04.201614:17
    Kasvisruokavalio

    Josen libanonilaiset mezet

  • 23.03.201608:01
    Pääsiäinen

    Haudutettua lampaan tai karitsan lapaa