Kreikkalainen lammas sitruunakastikkeessa

Tämä on kreikkalaista kotiruokaa. Sitruunakastike sopii hienosti lampaanlihaan. Jos haluat pysyä tosikreikkalaisessa, käytä retsina-viiniä kastikkeeseen. Valitse lihaksi sahatut paisti- tai potkaviipaleet.

Neljälle

  • 1 kg lampaanlihaa
  • luineen viipaloituna
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 kurkku tankoina
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • 4 munaa
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 rkl maizenaa
  • 1 dl keitinlientä
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Ruskista lihat voissa pannulla. Siirrä lihat pataan. Mausta. Vispaa pannu vedellä ja viinillä ja siivilöi pataan. Murenna joukkoon liemikuutio ja keitä hiljaa kannen alla, kunnes liha on oikein mureaa. Laita kurkkutangot mukaan aivan loppupuolella.

2. Siivilöi liemi padasta. Vatkaa munia, kunnes ne vaahtoavat kasarissa miedolla lämmöllä. Lisää sitruunamehu ja haalea keitinliemi. Ripota joukkoon jauhoa ja vatkaa, kunnes kastike on saonnut.

3. Ryhmittele lihat ja kurkut vadille ja kaada kastike lihan päälle. Ripota pinnalle persiljaa ja tarjoile puristetun perunan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.