Vasikkapyyt

Ellet löydä vasikanjauhelihaa, voit korvata sen sika-nautajauhelihalla. Tässä ruokalajissa pyillä tarkoitetaankin jauhelihasta muotoiltavien suurten lihapullien muotoa: niistä tulee tehdä hieman pitkulaisia – pyylinnun muotoa muistuttaen.

Neljälle

  • 600 g vasikanjauhelihaa
  • ½ keltasipuli
  • 1 kananmuna
  • 1 ½ dl kermaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 tl nelimaustetta
  • 1 dl sihdattuja korppujauhoja
  • voita paistamiseen

Kastike

  • 2 dl vasikanlientä
  • 1 ½ dl kermaa
  • 1 rkl dijonsinappia
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • voissa paistettuja kantarelleja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja raasta sipuli hienoksi. Sekoita sipuli, muna ja jauheliha, lisää kerma, suola, pippuri ja nelimauste.

2. Muotoile lihasta pyitä ruokalusikan avulla, pyörittele ne korppujauhoissa ja ruskista voissa kuumalla pannulla. Laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan ja paista valmiiksi uunissa 15 minuuttia.

3. Keitä liemi, kerma, sinappi ja tomaattipyree. Keitä kokoon 10 minuuttia. Tarjoile pyyt kastikkeen ja voissa paistettujen kantarellien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja