Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vasikkapyyt

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 600 g vasikanjauhelihaa
  • ½ keltasipuli
  • 1 kananmuna
  • 1 ½ dl kermaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 tl nelimaustetta
  • 1 dl sihdattuja korppujauhoja
  • voita paistamiseen

Kastike

  • 2 dl vasikanlientä
  • 1 ½ dl kermaa
  • 1 rkl dijonsinappia
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • voissa paistettuja kantarelleja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja raasta sipuli hienoksi. Sekoita sipuli, muna ja jauheliha, lisää kerma, suola, pippuri ja nelimauste.

2. Muotoile lihasta pyitä ruokalusikan avulla, pyörittele ne korppujauhoissa ja ruskista voissa kuumalla pannulla. Laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan ja paista valmiiksi uunissa 15 minuuttia.

3. Keitä liemi, kerma, sinappi ja tomaattipyree. Keitä kokoon 10 minuuttia. Tarjoile pyyt kastikkeen ja voissa paistettujen kantarellien kera.

Ellet löydä vasikanjauhelihaa, voit korvata sen sika-nautajauhelihalla. Tässä ruokalajissa pyillä tarkoitetaankin jauhelihasta muotoiltavien suurten lihapullien muotoa: niistä tulee tehdä hieman pitkulaisia – pyylinnun muotoa muistuttaen.

Lisää aiheesta:

Paistettua ankanrintaa siiderikastikkeellaJauhelihapuikulatKamseja herajuustokastikkeellaPossupyyt sinappikastikkeessaKevyet punajuuri-jauhelihapihvitJauhelihapyyt
LihapullatSienisatoPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat
  • 12.03.202209:30
    Pasta

    Harri Syrjäsen lihapullapasta

  • 27.08.202109:32
    Kari Aihinen

    Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa

  • 09.04.202110:18
    Nopeat ja helpot

    Samasta padasta: Timjalihapullat ja palsternakkamuusi – pehmeimmät lihapullat ikinä!

  • 08.03.202110:15
    Hans Välimäki

    Helppo arkiruoka jauhelihasta: Hans Välimäen lihapullat tomaattikastikkeessa

  • 21.04.202010:05
    Pääruoat

    Ikean lihapullat ja kermakastike – aito ja oikea resepti