Vasikkapyyt
Ellet löydä vasikanjauhelihaa, voit korvata sen sika-nautajauhelihalla. Tässä ruokalajissa pyillä tarkoitetaankin jauhelihasta muotoiltavien suurten lihapullien muotoa: niistä tulee tehdä hieman pitkulaisia – pyylinnun muotoa muistuttaen.
Neljälle
- 600 g vasikanjauhelihaa
- ½ keltasipuli
- 1 kananmuna
- 1 ½ dl kermaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 tl nelimaustetta
- 1 dl sihdattuja korppujauhoja
- voita paistamiseen
Kastike
- 2 dl vasikanlientä
- 1 ½ dl kermaa
- 1 rkl dijonsinappia
- 1 rkl tomaattipyreetä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- voissa paistettuja kantarelleja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja raasta sipuli hienoksi. Sekoita sipuli, muna ja jauheliha, lisää kerma, suola, pippuri ja nelimauste.
2. Muotoile lihasta pyitä ruokalusikan avulla, pyörittele ne korppujauhoissa ja ruskista voissa kuumalla pannulla. Laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan ja paista valmiiksi uunissa 15 minuuttia.
3. Keitä liemi, kerma, sinappi ja tomaattipyree. Keitä kokoon 10 minuuttia. Tarjoile pyyt kastikkeen ja voissa paistettujen kantarellien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta