Josen lammasvarras, jogurttilevite ja bulgurisalaatti

lempeä lammasvarras

Top Chefistäkin tuttu Joseph Youssef eli ”Jose” kokkasi Huomenta Suomen aamussa herkullisia libanonilaisia lammasvartaita. Resepti on kirjasta Josen Meze – Libanonin herkut (Readme.fi 2016).

Ghanam Mechwi – Lempeä lammasvarras:

  • 1 kg lampaan paahtopaistia

Marinadi

  • 1 pieni sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruunan mehu
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1,5 tl juustokuminaa
  • 0,5 tl jauhettua kanelia
  • 4 tl jauhettua korianteria
  • 0,5 tl maustepippuria
  • 0,5 nippua korianteria
  • 1,5 tl suolaa

Labne bi toum – Valkosipulinen jogurttilevite:

  • 1 l jogurttia
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 tl kuivattua minttua
  • tarjoiluun 1 rkl oliiviöljyä

Tabboulé - persiljainen bulgurisalaatti:

  • 2rkl bulguria tai couscousia
  • 6 tomaattia
  • 2 isoa nippua lehtipersiljaa
  • 3 oksaa tuoretta minttua
  • 1 iso punasipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • 2tl sumakkia tai 1rkl sitruunamehua
  • 0,25tl suolaa ja mustapippuria
  • salaatinlehtiä

Valmistusohje

Ghanam Mechwi – Lempeä lammasvarras


1. Irrota paistista kalvot ja pilko ne varraspaloiksi.
2. Aja kaikki marinadin raaka-aineet sauvasekoittimella
soseeksi ja kaada lihan päälle. Marinoi vähintään kolme
tuntia tai yön yli.
3. Asettele lihapalat varrastikkuihin ja grillaa.

Labne bi toum – Valkosipulinen jogurttilevite:


Libanonilaiset käyttävät labnea kaikkialla: niin aamiaisleivällä, alkupalana kuin tulisen kastikkeen kesyttäjänäkin.

1. Vatkaa jogurtti juoksevaksi, kaada kangaspussiin ja anna valua huoneenlämmössä yön yli. Kaavi massa kulhoon ja lisää suola, rypsiöljy, valkosipulit sekä minttu. Sekoita.
2. Koristele valuttamalla päälle oliiviöljyä.

 

Tabboulé - persiljainen bulgurisalaatti

1. Kuutioi tomaati ja sekoita ne bulgurin joukkoon. Lisää hienonnettu persilja, minttu ja punasipuli.

2. Lisää myös öljy sekä mausteet. Sekoita hyvin. Anna vetäytyä noin 30 minuuttia.

3. Lado kulhon pohjalle salaatinlehtiä ja lusikoi bulguriseos niiden päälle. Tarjoa lisäksi salaatinlehtiä, joihin jokainen voi annostella tabbouléta lusikan tapaan.

VINKKI: Älä keitä bulguria. Raaka bulguri kypsyy tomaateista irtoavan nesteen sekä sitruunamehun avulla. Tarvittaessa voit korvata bulgurin raa´alla couscousilla.

Parhaat ruokaohjelmat