Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Josen lammasvarras, jogurttilevite ja bulgurisalaatti

Julkaistu 20.04.2016 06:00

MTV LIFESTYLE

Ghanam Mechwi – Lempeä lammasvarras:

  • 1 kg lampaan paahtopaistia

Marinadi

  • 1 pieni sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruunan mehu
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1,5 tl juustokuminaa
  • 0,5 tl jauhettua kanelia
  • 4 tl jauhettua korianteria
  • 0,5 tl maustepippuria
  • 0,5 nippua korianteria
  • 1,5 tl suolaa

Labne bi toum – Valkosipulinen jogurttilevite:

  • 1 l jogurttia
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 tl kuivattua minttua
  • tarjoiluun 1 rkl oliiviöljyä

Tabboulé - persiljainen bulgurisalaatti:

  • 2rkl bulguria tai couscousia
  • 6 tomaattia
  • 2 isoa nippua lehtipersiljaa
  • 3 oksaa tuoretta minttua
  • 1 iso punasipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • 2tl sumakkia tai 1rkl sitruunamehua
  • 0,25tl suolaa ja mustapippuria
  • salaatinlehtiä

Valmistusohje

Ghanam Mechwi – Lempeä lammasvarras

1. Irrota paistista kalvot ja pilko ne varraspaloiksi.2. Aja kaikki marinadin raaka-aineet sauvasekoittimellasoseeksi ja kaada lihan päälle. Marinoi vähintään kolmetuntia tai yön yli.3. Asettele lihapalat varrastikkuihin ja grillaa.

Top Chefistäkin tuttu Joseph Youssef eli ”Jose” kokkasi Huomenta Suomen aamussa herkullisia libanonilaisia lammasvartaita. Resepti on kirjasta Josen Meze – Libanonin herkut (Readme.fi 2016).





Labne bi toum – Valkosipulinen jogurttilevite:

Libanonilaiset käyttävät labnea kaikkialla: niin aamiaisleivällä, alkupalana kuin tulisen kastikkeen kesyttäjänäkin.

1. Vatkaa jogurtti juoksevaksi, kaada kangaspussiin ja anna valua huoneenlämmössä yön yli. Kaavi massa kulhoon ja lisää suola, rypsiöljy, valkosipulit sekä minttu. Sekoita.
2. Koristele valuttamalla päälle oliiviöljyä.

Tabboulé - persiljainen bulgurisalaatti

1. Kuutioi tomaati ja sekoita ne bulgurin joukkoon. Lisää hienonnettu persilja, minttu ja punasipuli.

2. Lisää myös öljy sekä mausteet. Sekoita hyvin. Anna vetäytyä noin 30 minuuttia.

3. Lado kulhon pohjalle salaatinlehtiä ja lusikoi bulguriseos niiden päälle. Tarjoa lisäksi salaatinlehtiä, joihin jokainen voi annostella tabbouléta lusikan tapaan.

VINKKI: Älä keitä bulguria. Raaka bulguri kypsyy tomaateista irtoavan nesteen sekä sitruunamehun avulla. Tarvittaessa voit korvata bulgurin raa´alla couscousilla.

Lisää aiheesta:

Pav Bhaji – suosittu intialainen vege-katuruokaOle tarkkana ruokakaupan lihaosastolla – Kari Aihinen paljastaa, mistä tunnistaa herkullisimmat tuotteet: "Saa parhaimmat maut irti"Josen libanonilaiset mezetFalafelia tomaattisalsan ja jogurtin keraKurpitsa-hummuspaistosBroccoli-pinaattipullat
LammastaLammasvartaatHuomenta SuomiMakuja ja ElämääPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammasta
  • 30.5.14:48
    Lammasvartaat

    Lammaskofta & feta-jogurttikastike

  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 20.04.201606:00
    Lammasvartaat

    Josen lammasvarras, jogurttilevite ja bulgurisalaatti

  • 18.04.201614:17
    Kasvisruokavalio

    Josen libanonilaiset mezet

  • 23.03.201608:01
    Pääsiäinen

    Haudutettua lampaan tai karitsan lapaa