Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Broileria piparjuurikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 1,4 kg broilerinpaloja luineen
  • 1,5 kanaliemikuutiota
  • 7 dl vettä
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 sipuli lohkoina
  • 1 iso porkkana paloina

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 1,5 rkl vehnäjauhoa
  • 3 dl siivilöityä keitinlientä
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • tuoretta piparjuuriraastetta
  • persiljasilppua

Valmistusohje

1. Laita broilerinpalat pataan, murenna liemikuutiot joukkoon ja kaada vettä päälle, niin että se lähes peittää lihat. Lisää laakerinlehdet, sipulilohkot ja porkkanapalat. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi kannen alla, noin 35-40 minuuttia.

2. Siivilöi keitinliemi talteen. Poista nahka lihoista.

3. Kuullota kasarissa voissa jauhoa, lisää keitinliemi ja kerma sekoittaen ja mausta suolalla sekä pippurilla. Keitä 10 minuuttia. Nosta kastike liedeltä ja sekoita joukkoon vastaraastettua piparjuurta maun mukaan. Kaada kastike lihojen päälle ja ripottele päälle persiljasilppua.

Ennen vanhaan piparjuurta käytettiin ruoassa, että se säilyisi paremmin. Nykyisin käytämme tätä hyvää juurta maunantajana. Tarjoile tämän ruoan kanssa kuoriperunoita, oikean maalaismaisen vaikutelman vuoksi.

Lisää aiheesta:

Broileri currykastikkeen keraBroileripata ja piparjuurikastikeBroilerinfileet sitruunakastikkeessaBroileria viherpippurikastikkeessaKeitetty lammas ruohosipulikastikkeessaTillilihaa broilerista
BroileriKananmunatonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Broileri
  • 04.05.202010:22
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Broileripyörykät – Kari Aihisen helppo resepti

  • 09.04.202010:53
    Uunibroileri

    Pirikanaa Hans Välimäen tapaan eli piri-piri -broileria

  • 31.03.202010:56
    Aasialainen ruoka

    Helppo cashew-kanakastike

  • 12.03.202012:19
    Uunibroileri

    Maitokana Jamie Oliverin tapaan – "Kaikkien aikojen paras kanaresepti"

  • 10.02.202012:26
    Kanapasta

    Katin salmiakkikanapasta – helppo broileriruoka, joka ei jätä ketään kylmäksi