Broileria piparjuurikastikkeessa

Ennen vanhaan piparjuurta käytettiin ruoassa, että se säilyisi paremmin. Nykyisin käytämme tätä hyvää juurta maunantajana. Tarjoile tämän ruoan kanssa kuoriperunoita, oikean maalaismaisen vaikutelman vuoksi.

Neljälle

  • 1,4 kg broilerinpaloja luineen
  • 1,5 kanaliemikuutiota
  • 7 dl vettä
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 sipuli lohkoina
  • 1 iso porkkana paloina

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 1,5 rkl vehnäjauhoa
  • 3 dl siivilöityä keitinlientä
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • tuoretta piparjuuriraastetta
  • persiljasilppua

Valmistusohje

1. Laita broilerinpalat pataan, murenna liemikuutiot joukkoon ja kaada vettä päälle, niin että se lähes peittää lihat. Lisää laakerinlehdet, sipulilohkot ja porkkanapalat. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi kannen alla, noin 35-40 minuuttia.

2. Siivilöi keitinliemi talteen. Poista nahka lihoista.

3. Kuullota kasarissa voissa jauhoa, lisää keitinliemi ja kerma sekoittaen ja mausta suolalla sekä pippurilla. Keitä 10 minuuttia. Nosta kastike liedeltä ja sekoita joukkoon vastaraastettua piparjuurta maun mukaan. Kaada kastike lihojen päälle ja ripottele päälle persiljasilppua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.