Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lammaskofta & feta-jogurttikastike

Kuvituskuva.
Kuvituskuva.Shutterstock
Julkaistu 30.05.2025 14:48

MTV LIFESTYLE

Viiden jälkeen -ohjelmassa kokattiin grilliherkkuja Kreetta Ahosen johdolla.

Lammaskofta

  • 500 g lampaan jauhelihaa
  • 1 pieni sipuli
  • 3–4 valkosipulin kynttä
  • 1 rku lehtipersiljaa
  • pieni nippu minttua
  • 1–2 tl jeeraa
  • 1 tl korianteria (jauhe)
  • sumakkia
  • 1 tl suola
  • ½ tl pippuri
  • (sitruunan mehua)

Mausteena voi olla myös

  • ½ tl jauhettu vihreä kardemumma
  • ½ tl kaneli
  • ½ tl cayenne tai chili
  • (curry, maustepippuri, muskottipähkinä)

Feta-jogurttikastike

  • 1 pala fetaa (150–200 g)
  • 400 g maustamatonta kreikkalaista jogurttia
  • ½ sitruunan mehu
  • lehtipersiljaa silppuna
  • minttua silppuna
  • sumakkia
  • (suolaa)

Valmistusohje

Lammaskofta:

  1. Hienonna sipulit ja yrtit joko veitsellä tai monitoimikoneella. 
  2. Sekoita jauhelihan sekaan hienonnetut sipulit, yrtit ja mausteet.
  3. Muotoile massasta käsin joko pötkylöitä, jotka paistat pannulla tai vartaita varrastikun ympärille. Kastele käsiä vedessä, niin massan muotoilu on helpompaa, eikä se tartu niin käsiin.
  • Paista pannulla, uunissa tai grillissä keskilämmöllä käännellen noi 10-15 minuuttia vartaiden ja palojen koosta riippuen.
  • Feta-jogurttikastike

    1. Hienonna feta muruksi ja lisää sekaan jogurtti, hienonnetut yrtit ja mausteet sekä sitruunan mehua. 
    2. Sekoita sekaisin ja anna makustua jääkaapissa tarjoiluun.

    Lisää aiheesta:

    MasterChef Suomi: Punaisen joukkueen reseptitMasterChef VIP: Lihapullia kookosliemessä – Volin reseptiHedelmä-jauhelihatäytteiset cannellonitLihapullat: East Meets WestLammaskebab jugurttikastikkeellaJyväpastalla täytetyt tomaatit vuohenjuustosydämin
    LammasvartaatLammastaLammasmurekeGrillausViiden jälkeenPääruoatLiharuoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Lammasvartaat
    • 30.5.14:48
      Lammasta

      Lammaskofta & feta-jogurttikastike

    • 20.04.201606:00
      Lammasta

      Josen lammasvarras, jogurttilevite ja bulgurisalaatti

    • 18.02.201300:00
      Kananmunaton

      Lammasvartaat

    • 18.02.201300:00
      Kananmunaton

      Lammasvarras ratatouillen ja timjamikastikkeen kera

    • 18.02.201300:00
      Kananmunaton

      Kebabvartaat