Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lammaskofta & feta-jogurttikastike

lammaskofta
Kuvituskuva.Shutterstock
Julkaistu 30.05.2025 14:48

MTV LIFESTYLE

Viiden jälkeen -ohjelmassa kokattiin grilliherkkuja Kreetta Ahosen johdolla.

Lammaskofta

  • 500 g lampaan jauhelihaa
  • 1 pieni sipuli
  • 3–4 valkosipulin kynttä
  • 1 rku lehtipersiljaa
  • pieni nippu minttua
  • 1–2 tl jeeraa
  • 1 tl korianteria (jauhe)
  • sumakkia
  • 1 tl suola
  • ½ tl pippuri
  • (sitruunan mehua)

Mausteena voi olla myös

  • ½ tl jauhettu vihreä kardemumma
  • ½ tl kaneli
  • ½ tl cayenne tai chili
  • (curry, maustepippuri, muskottipähkinä)

Feta-jogurttikastike

  • 1 pala fetaa (150–200 g)
  • 400 g maustamatonta kreikkalaista jogurttia
  • ½ sitruunan mehu
  • lehtipersiljaa silppuna
  • minttua silppuna
  • sumakkia
  • (suolaa)

Valmistusohje

Lammaskofta:

  1. Hienonna sipulit ja yrtit joko veitsellä tai monitoimikoneella. 
  2. Sekoita jauhelihan sekaan hienonnetut sipulit, yrtit ja mausteet.
  3. Muotoile massasta käsin joko pötkylöitä, jotka paistat pannulla tai vartaita varrastikun ympärille. Kastele käsiä vedessä, niin massan muotoilu on helpompaa, eikä se tartu niin käsiin.
  4. Paista pannulla, uunissa tai grillissä keskilämmöllä käännellen noi 10-15 minuuttia vartaiden ja palojen koosta riippuen.

Feta-jogurttikastike

  1. Hienonna feta muruksi ja lisää sekaan jogurtti, hienonnetut yrtit ja mausteet sekä sitruunan mehua. 
  2. Sekoita sekaisin ja anna makustua jääkaapissa tarjoiluun.

Tuoreimmat aiheesta

Lammasvartaat