Taskurapusalaatti leipäkrutonkien kera

Tämä ei ole mikään tavallinen taskurapusalaatti. Kastike maustetaan amerikkalaisella bourbonilla, joka takaa jännittävän makuelämyksen. Tarjoile alkuruokana tai seisovassa pöydässä. Reseptin määrät voi hyvin tuplata.

Neljälle

  • 1 prk taskurapua
  • ½ punainen paprika
  • ½ vihreä paprika
  • ½ kurkku
  • 5 retiisiä
  • 2 kovaksi keitettyä munaa
  • ¼ kerä jäävuorisalaattia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 viipale vaaleaa leipää
  • 1 valkosipulinkynsi

Kastike

  • 1 tl bourbonia tai whiskyä
  • 1 tl hunajaa
  • 1 tl vettä
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Koristeluun

  • erilaisia salaatinlehtiä
  • ruohosipulia

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita bourbon, hunaja, vesi ja öljy. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Leipäkrutongit: Sekoita puristettu valkosipuli ja oliiviöljy. Penslaa leipäviipale öljyllä ja leikkaa se pitkiksi tangoiksi. Paista tangot pannulla kullanruskeiksi.

3. Puhdista taskuravunlihat. Kuutioi paprikat, retiisit ja kurkku pieniksi paloiksi. Viipaloi munat ja kuutioi viipaleet. Sekoita taskuravunliha, paprika, kurkku ja muna. Kääntele mukaan kastike. Huuhdo jäävuorisalaatti ja suikaloi hienoksi. Laita salaatinlehdet neljälle lautaselle, niiden päälle jäävuorisalaattia ja levitä rapuseos päälle. Koristele krutongein ja asettele päälle ruohosipulia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.