Talon punaviinimarinoitu silli

Tämä on hyvä silli joulupöytään, viinin ansiosta kauniin tumma ja maukas.

Neljälle

  • 8 liotettua suolasillifileetä
  • 2 punasipulia ohuina viipaleina
  • 1 purjo ohuina renkaina
  • 1 dl etikkaa
  • 2 dl hyvää punaviiniä
  • 1 dl vettä
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 3 dl sokeria
  • 1 tl murskattuja neilikoita
  • 1 tl rouhittuja maustepippureita
  • 2 laakerinlehteä

Valmistusohje

1. Huuhdo, puhdista ja paloittele purjo suikaleiksi. Sekoita purjo, etikka, punaviini, vesi, oliiviöljy, sokeri, neilikat, maustepippurit ja laakerinlehdet marinadiksi ja sekoita kunnes sokeri on liuennut. Viipaloi sipuli ohuesti.

2. Leikkaa sillit viistoiksi viipaleiksi ja laita vadille tai kulhoon.

3. Kaada päälle marinadi, laita päälle sipulit. Anna maustua kylmässä ainakin yön yli.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.