Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

savusilakkatoast
Savusilakkatoast on helppo tehdä.MTV
Julkaistu 04.08.2025 10:51

MTV LIFESTYLE

Vuoden 2024 MasterChef Suomi -voittaja Marita Frimodig valmisti silakkaherkkuja Huomenta Suomessa.

  • Annosmäärä: 6 leipää

Ainekset

  • 300 g nahatonta silakkafilettä
  • 6 palaa saaristolaisleipää
  • tillimajoneesia (1 dl majoneesia + 1 dl tuoretta tilliä)
  • salaatinlehteä
  • pikkelöityä kurkkua

Pikkelöity kurkku

  • 1 dl omenaviinietikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 3 laakerinlehtä
  • 5 maustepippuria

Valmistusohje

  1. Savusta silakkafileet. Silakat kannattaa laittaa savustimeen leivinpaperin päälle, käsittely on näin helpompaa.
  2. Levitä saaristolaisleivälle tillimajoneesia ja salaatinlehti. Asettele päälle savustettua silakkaa ja kruunaa annos mummonkurkulla.

Pikkelöi kurkku:

  1. Sekoita nesteet ja mausteet liemeksi.
  2. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi ja marinoi ainakin tunti liemessä.

Tuoreimmat aiheesta

Silakkaa