Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

Savusilakkatoast on helppo tehdä.
Savusilakkatoast on helppo tehdä.MTV
Julkaistu 04.08.2025 10:51

MTV LIFESTYLE

Vuoden 2024 MasterChef Suomi -voittaja Marita Frimodig valmisti silakkaherkkuja Huomenta Suomessa.

  • Annosmäärä: 6 leipää

Ainekset

  • 300 g nahatonta silakkafilettä
  • 6 palaa saaristolaisleipää
  • tillimajoneesia (1 dl majoneesia + 1 dl tuoretta tilliä)
  • salaatinlehteä
  • pikkelöityä kurkkua

Pikkelöity kurkku

  • 1 dl omenaviinietikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 3 laakerinlehtä
  • 5 maustepippuria

Valmistusohje

  1. Savusta silakkafileet. Silakat kannattaa laittaa savustimeen leivinpaperin päälle, käsittely on näin helpompaa.
  2. Levitä saaristolaisleivälle tillimajoneesia ja salaatinlehti. Asettele päälle savustettua silakkaa ja kruunaa annos mummonkurkulla.

Pikkelöi kurkku:

  1. Sekoita nesteet ja mausteet liemeksi.
  2. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi ja marinoi ainakin tunti liemessä.

Lisää aiheesta:

Silakka-boqueronesSinappisilakatEtikkasilakkaa näkkileivällä tillin keraKirpeät silakatSilakkatapaksetAntti Vahteran paistetut ja marinoidut silakkapihvit
SilakkaaSavustettu kalaLeipäNopeat ja helpotHuomenta SuomiVälipalatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Silakkaa
  • 4.8.10:55
    Maustesilakka

    Silakka-boquerones

  • 4.8.10:51
    Savustettu kala

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 09.12.202413:05
    Jouluruoka

    Valkosipulisilakat, sinappisilakat ja ranskalainen sinappisilli

  • 05.10.201707:24
    Friteerattu kala

    Silakkatempura & piimädressing

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Etikkasilakkaa näkkileivällä