Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Silakka-boquerones

silakka boquerones
Silakat voi nautia myös espanjalaiseen tyyliin tapaksina. MTV
Julkaistu 04.08.2025 10:55

MTV LIFESTYLE

Silakoista voi tehdä espanjalaisia tapaksia! Vuoden 2024 MasterChef Suomi -voittaja Marita Frimodig valmisti silakkaherkkuja Huomenta Suomessa.

Ainekset

  • 300 g nahatonta silakkafilettä
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 3 valkosipunkynttä murskattuna
  • 4 sitruunan kuoren viipaletta ( ei valkoista osaa)
  • 1/2 punttia lehtipersiljaa

Valmistusohje

  1. Sekoita etikka, sokeri, vesi, sitruunankuori, valkosipulit ja suola.
  2. Laita silakat likoamaan liemeen ja maustumaan yön yli.
  3. Valuta ja lisää hakattu lehtipersilja joukkoon.
  4. Nauti paahdetun vaalean leivän päällä tai rapeiden paistettujen perunaviipaleiden päällä. 

Tuoreimmat aiheesta

Silakkaa