- Sekoita etikka, sokeri, vesi, sitruunankuori, valkosipulit ja suola.
- Laita silakat likoamaan liemeen ja maustumaan yön yli.
- Valuta ja lisää hakattu lehtipersilja joukkoon.
- Nauti paahdetun vaalean leivän päällä tai rapeiden paistettujen perunaviipaleiden päällä.

Makuja
Silakka-boquerones

Julkaistu 04.08.2025 10:55
Silakoista voi tehdä espanjalaisia tapaksia! Vuoden 2024 MasterChef Suomi -voittaja Marita Frimodig valmisti silakkaherkkuja Huomenta Suomessa.
Ainekset
- 300 g nahatonta silakkafilettä
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 1 dl sokeria
- 3 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 3 valkosipunkynttä murskattuna
- 4 sitruunan kuoren viipaletta ( ei valkoista osaa)
- 1/2 punttia lehtipersiljaa