Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Silakka-boquerones

Silakat voi nautia myös espanjalaiseen tyyliin tapaksina.
Silakat voi nautia myös espanjalaiseen tyyliin tapaksina. MTV
Julkaistu 04.08.2025 10:55

MTV LIFESTYLE

Silakoista voi tehdä espanjalaisia tapaksia! Vuoden 2024 MasterChef Suomi -voittaja Marita Frimodig valmisti silakkaherkkuja Huomenta Suomessa.

Ainekset

  • 300 g nahatonta silakkafilettä
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 3 valkosipunkynttä murskattuna
  • 4 sitruunan kuoren viipaletta ( ei valkoista osaa)
  • 1/2 punttia lehtipersiljaa

Valmistusohje

  1. Sekoita etikka, sokeri, vesi, sitruunankuori, valkosipulit ja suola.
  2. Laita silakat likoamaan liemeen ja maustumaan yön yli.
  3. Valuta ja lisää hakattu lehtipersilja joukkoon.
  4. Nauti paahdetun vaalean leivän päällä tai rapeiden paistettujen perunaviipaleiden päällä. 

Lisää aiheesta:

Savusilakkatoast saaristolaisleivälläMasterChef: Klassinen ulkofile tartar – Joonaksen reseptiMasterChef: Muistoja Välimereltä – Marinan reseptiPekka Terävän perunagratiiniVihreää tankoparsaa ja katkarapu-rucolasalaattiaPaistettua haukea ja lohta
SilakkaaMaustesilakkaTapaksetNopeat ja helpotHuomenta SuomiVälipalatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Silakkaa
  • 4.8.10:55
    Maustesilakka

    Silakka-boquerones

  • 4.8.10:51
    Savustettu kala

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 09.12.202413:05
    Jouluruoka

    Valkosipulisilakat, sinappisilakat ja ranskalainen sinappisilli

  • 05.10.201707:24
    Friteerattu kala

    Silakkatempura & piimädressing

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Etikkasilakkaa näkkileivällä