1. Huuhtele riisiä kylmässä vedessä kunnes vesi on kirkasta. Valuta. Laita riisit kattilaan, jossa on lämmintä vettä, ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja hauduta 4-5 minuuttia. Alenna lämpöä vielä ja hauduta kannen alla 4-5 minuuttia. Ota pata liedeltä ja anna riisin vetäytyä kannen alla n. 10 minuuttia. Sekoita viinietikka, sokeri ja suola ja kaada riisin päälle. Sekoita puulusikalla, kunnes riisi on jäähtynyt.
2. Paloittele kalaviipaleet pienemmiksi. Kuori ja halkaise katkaravut, niin että ne kuitenkin pysyvät yhdessä. Muotoile riisistä pieniä tyynyjä kädessä, laita päälle pieni nokare wasabia (varoen, se on todella tulista) ja peitä lohi- tai tonnikalapalalla tai katkaravulla.
