Mainos
Mainos

Sushin valmistaminen kotona on helpompaa kuin luulisi. Kysy kalakauppiaalta, mitkä kalat sopisivat sinulle ja pyydä saada niistä ohuita siivuja. Pakasta ne mielellään hetkeksi ennen valmistusta, niin lopputuloksesta tulee varmasti hyvä. Bambumattoja käärimiseen löytyy nykyään isommista ruokakaupoista, mutta voit käyttää myös voipaperia.

Neljälle

  • 3 isoa, ohutta viipaletta raakaa lohta
  • 3 isoa, ohutta viipaletta raakaa tonnikalaa
  • 8 keitettyä katkarapua
  • 2 nori-arkkia
  • ½ kurkku
  • 3 viipaletta kylmäsavulohta
  • wasabia
  • garia (säilöttyä inkivääriä)
  • japanilaista soijaa

Riisi

  • 2 ½ dl sushiriisiä
  • 5 dl vettä
  • 4 cl riisiviinietikkaa
  • ½ tl sokeria

Valmistusohje

1. Huuhtele riisiä kylmässä vedessä kunnes vesi on kirkasta. Valuta. Laita riisit kattilaan, jossa on lämmintä vettä, ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja hauduta 4-5 minuuttia. Alenna lämpöä vielä ja hauduta kannen alla 4-5 minuuttia. Ota pata liedeltä ja anna riisin vetäytyä kannen alla n. 10 minuuttia. Sekoita viinietikka, sokeri ja suola ja kaada riisin päälle. Sekoita puulusikalla, kunnes riisi on jäähtynyt.

2. Paloittele kalaviipaleet pienemmiksi. Kuori ja halkaise katkaravut, niin että ne kuitenkin pysyvät yhdessä. Muotoile riisistä pieniä tyynyjä kädessä, laita päälle pieni nokare wasabia (varoen, se on todella tulista) ja peitä lohi- tai tonnikalapalalla tai katkaravulla.

3. Laita noriarkki bambumatolle (tai voipaperille) pitkä sivu itseäsi kohti. Taputtele arkin puolikkaalle (sinua lähinnä olevalle) ohut kerros riisiä, jätä 2 cm reunaa.

4. Leikkaa kurkku ohuiksi tangoiksi ja laita kurkkua sekä savulohta kaistaleeksi riisin keskelle. Kääri nori rullalle bambumaton avulla, kostuta reunaa hieman jotta rulla kiinnittyy. Paloittele sentinpaksuisiksi viipaleiksi. Tarjoile sushi tuoreena wasabin, inkiväärin ja soijan kera.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.